Млинці на молоці з содою - товсті та дуже смачні

Млинці на молоці з содою – товсті та дуже смачні

Для смачних і ситних ранкових перекусів можна швидко спекти прості блінчики, основу яких складають сода, яйця і молоко. Такі пишні млинці на молоці з содою мають товсту, але ніжну пористу (в дірочку) структуру. Якщо ви любите товсті налисники, то обов’язково використовуйте мій простий покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • молоко (воно може бути злегка скислим) – 250 мл;
  • пшеничне борошно – 4 ст. л. з гіркою;
  • яйце (за розміром – стандартне) – 1 шт.;
  • цукор-пісок – 1 ст. л.;
  • сіль – щіпка;
  • сода – 0,5 ч. л.;
  • оцет (потрібен столовий, 9%) – 1 ч. л.;
  • масло рослинне – 1,5 ст. л.

Як зробити пухкі млинці на молоці з содою

Перш ніж залити в ємність для замісу тіста молоко, продукт підігріваємо в каструльці, приблизно, до 40 градусів. Потім, поміщаємо тепле молоко в посуд для замісу тіста і розбиваємо в нього одне яйце.

Засипаємо до введених в миску інгредієнтів цукор і кидаємо дрібку солі.

В ложці гасимо соду оцтом і шиплячу масу відправляємо в ємність для замішування.

Тепер, беремо простий ручний вінчик і продукти перемішуємо.

В отриману молочну суміш поміщаємо просіяне через сито борошно.

Гарненько перемішуємо продукти. В результаті у нас утворилося рідке тісто без грудок, як на фото. У готове млинцеве тісто заливаємо олію (допустимо тільки соняшникова без запаху) та ще раз перемішуємо.

Оптимально прогреваем для випічки блінов сковороду. Пекти їх потрібно звичайним способом, підрум’янивши тісто з двох боків.

В результаті отримуємо цілу стопку пухких, смачних і приємних на смак товстих млинців .

Смак готової випічки можна змінювати, доповнивши їх подачу медом, сметаною, солодкими джемами або варенням.

Млинці на молоці з содою - товсті та дуже смачні

В моїй родині дуже полюбляють у сезон дозрівання ягід загортати у такі товсті млинці на молоці з содою свіжозібраний врожай.

Пригощайтеся! Приємною трапези всім!