Крупа, яку всі ми знаємо під назвою манка, більше знайома молодим матусями як продукт для варіння каші. Але і для смачної домашньої випічки її можно успішно використати. Всі, напевно, пробували маннік, котрий робиться на основі представленого харчового компонента. А сьогодні ми пропонуємо вам скористатися манною крупою для смаження смачних, з приємною щільною структурою налисників. В міру товсті та з дірочками млинці на манці і молоці мають не звичайний, але приємний смак та структуру. Подробиці приготування покроково представляє рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Манна крупа, Молоко, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Яйце
Складові страви:
- молоко і вода (тепла) – по 1 склянці;
- борошно (в/ґатунку) – ¾ склянки;
- яйце (за розміром стандартне) – 2 шт.;
- цукор – 1,5 або 2 ст. л.;
- сіль – пару щіпок;
- манка – 2,5 ст. л.;
- олія – 2,5 ст. л.
Як приготувати млинці на манці і молоці
Починаючи приготування, підбираємо для зручного замісу тіста містку ємність – глибоку миску. У неї ми спочатку помістимо (розіб’ємо) курячі яйця. Кидаємо до них пару щіпок солі.
Міксером починаємо збивати інгредієнти, що знаходяться в ємності, на середній швидкості .
Тепер, по черзі вливаємо в утворену у нас суміш, кімнатної температури молоко і теплу воду. Також, не забуваємо на цьому етапі додати до інгредієнтів цукор. Продовжуємо збивати продукти.
Через дрібне сито просіюємо да миски борошно.
Слідом поміщаємо манку.
Компоненти майбутнього млинцевого тіста з ретельністю перемішуємо і ставимо мінімум на 30 або 40 хвилин «відпочивати». Цього часу вистачить, щоб манка «обм’якла» чи то «набухла».
Перед смаженням у тісто вливаємо олію, ретельно перемішуємо, піднімаючи густоту зі дна. Починаємо звичайним способом пекти домашні манні блінчики.
Апетитна домашня випічка – смачні млинці на манці і молоці – готова!
До таких товстих налисників я люблю загортати солодку сирну начинку, свіжі або заморожені ягоди малини та суниці.
А ще, такі млинці на манці і молоці можно просто намастити варенням чи джемом. Використовуйте любий варіант начинки. В любому разі буде дуже смачно. 🙂
Всім приємної трапези!