Млинці на манці і молоці - товсті та з дірочками

Млинці на манці і молоці – товсті та з дірочками

Крупа, яку всі ми знаємо під назвою манка, більше знайома молодим матусями як продукт для варіння каші. Але і для смачної домашньої випічки її можно успішно використати. Всі, напевно, пробували маннік, котрий робиться на основі представленого харчового компонента. А сьогодні ми пропонуємо вам скористатися манною крупою для смаження смачних, з приємною щільною структурою налисників. В міру товсті та з дірочками млинці на манці і молоці мають не звичайний, але приємний смак та структуру. Подробиці приготування покроково представляє рецепт з фото.

Складові страви:

  • молоко і вода (тепла) – по 1 склянці;
  • борошно (в/ґатунку) – ¾ склянки;
  • яйце (за розміром стандартне) – 2 шт.;
  • цукор – 1,5 або 2 ст. л.;
  • сіль – пару щіпок;
  • манка – 2,5 ст. л.;
  • олія – 2,5 ст. л.

Як приготувати млинці на манці і молоці

Починаючи приготування, підбираємо для зручного замісу тіста містку ємність – глибоку миску. У неї ми спочатку помістимо (розіб’ємо) курячі яйця. Кидаємо до них пару щіпок солі.

Млинці на манці і молоці - товсті та з дірочками

Міксером починаємо збивати інгредієнти, що знаходяться в ємності, на середній швидкості .

Млинці на молоці з манною крупою

Тепер, по черзі вливаємо в утворену у нас суміш, кімнатної температури молоко і теплу воду. Також, не забуваємо на цьому етапі додати до інгредієнтів цукор. Продовжуємо збивати продукти.

Млинці на молоці з манною крупою

Через дрібне сито просіюємо да миски борошно.

Млинці на манки і молоці - товсті з дірочками

Слідом поміщаємо манку.

Млинці на манки і молоці - товсті з дірочками

Компоненти майбутнього млинцевого тіста з ретельністю перемішуємо і ставимо мінімум на 30 або 40 хвилин «відпочивати». Цього часу вистачить, щоб манка «обм’якла» чи то «набухла».

Млинці на манки і молоці - товсті з дірочками

Перед смаженням у тісто вливаємо олію, ретельно перемішуємо, піднімаючи густоту зі дна. Починаємо звичайним способом пекти домашні манні блінчики.

Млинці на манки і молоці - товсті з дірочками

Апетитна домашня випічка –  смачні млинці на манці і молоці – готова!

Млинці на манки і молоці - товсті з дірочками

До таких товстих налисників я люблю загортати солодку сирну начинку, свіжі або заморожені ягоди малини та суниці.

Млинці на манки і молоці - товсті з дірочками

А ще, такі млинці на манці і молоці можно просто намастити варенням чи джемом. Використовуйте любий варіант начинки. В любому разі буде дуже смачно. 🙂

Всім приємної трапези!