Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

Млинці на кислому молоці і окропі – тонкі, ажурні, з дірочками

Часто буває так, що не використане молоко може зіпсуватися або, як просто говорять господині, скиснути. Не поспішайте таке скиснуте молоко утилізувати, адже, такий, ніби, і зіпсований вже продукт, цілком, підходить для смачної домашньої випічки. Приготуємо сьогодні смачні та красиві ажурні чи то мережеві млинці на кислому молоці і окропі. Спекти ніжні і тонкі блінчики з дірочками вам допоможе мій детальний і покроково оформлений рецепт з фото.

Складові страви:

Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

  • кислого молока – 1 ст.;
  • вода (потрібен окріп) – 1 ст.;
  • звичайне пшеничне борошно – 1 ст. з невеликою гіркою;
  • цукровий пісок – 1,5 або 2 ст. л.;
  • сіль – на розсуд (приблизно 0,5 ч. л.);
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • яйце (стандартне) – 2 шт.

Як приготувати млинці на кислому молоці і окропі – без соди

Для зручності і легкості замісу млинцевого тіста знадобиться містка  глибока ємність. У неї, насамперед, розбиваємо пару яєць.

Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

Кидаємо до яєць весь цукор і сіль. Їх кількість можна варіювати самостійно

Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

Для подальшої процедури озброюємось міксером. Нам потрібно перетворити інгредієнти в ємності в пишну яєчну суміш. Збиваємо хвилинку або трохи більше.

Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

В утворену у нас солодку суміш з яєць вливаємо спочатку окріп. Швидко перемішуємо і слідом вводимо кисле молоко з холодильника. Продовжуємо перемішувати.

Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

Підсипає частинами муку, продовжуючи працювати міксером або просто ложкою. Перемішуємо, допоки тісто для млинців не стане однорідним, без грудочок.

Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

У однорідне млинцеве тісто заливаємо пару супових ложок рослинної олії. Ще раз перемішуємо і ставимо на 5-10 хвилин «відпочивати». А самі, тим часом, розігріваємо сковороду та пензлем змащуємо її олією.

Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

Смажимо ажурні млинці на кислому молоці і окропі з двох боків у звичайний спосіб.

Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

Ось така стопка налисників із заявлених продуктів у мене вийшла!

Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

Такі, доволі тонкі, мережеві бліни, замішані без соди та дріжджів, а просто з кислим молоком і окропом, смачні як просто зі сметанкою, так і з вашим улюбленим варенням або джемом.

Млинці на кислому молоці і окропі - тонкі, ажурні, з дірочками

А ще у такі еластичні заварні млинці на кислому молоці дуже зручно загортати будь-яку начинку.

Пригощайтеся на здоров’я і Смачного всім!