Для приготування деяких блюд, наприклад, салатів, потрібна відварна куряча грудка або інше варене м’ясо. Після варки залишається курячий бульйон. На його основі багато господинь часто готують супи. А наша гастрономічна пропозицію – це дуже смачні несолодкі млинці на курячому бульйоні. У такі зручні еластичні та апетитні блінчики можна загорнути несолодку начинку і зробити налисники, наприклад, з рибою, мясом або ікрою. Їх можна використовувати для приготування лазаньї або м’ясного пирога. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі кулінарні подробиці випічки домашніх млинців на основі курячого бульйону.
Інгредієнти: Борошно, Курячий бульйон, Олія рослинна, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- борошно (в/ґатунку) – 170 гр;
- курячий бульйон – 2 склянки;
- яйце (стандартне) – 1 штука;
- сіль за смаком;
- цукор – 0,5 ч. ложки;
- олія – 2 ст. ложки.
Як зробити млинці на бульйоні
Беремо містку посудину (це може бути глибока миска, наприклад). Через дуже дрібне сито пересіюємо до неї пшеничне борошно в потрібній кількості.
Кидаємо в просіяне борошно сіль і трохи цукру. Сипучі інгредієнти перемішуємо.
У борошні робимо своєрідний «кратер», в який розбиваємо одне стандартне яйце.
Вливаємо до інгредієнтів в мисці трохи теплий курячий бульйон. До речі, рекомендується його процідити спочатку. Інтенсивно працюємо вінчиком в процесі підливання бульйону.
У млинцеве (без грудочок) тісто на курячому бульйоні відразу додаємо олію, щоб потім вже часто не змащувати сковорідку.
Млинцеве тісто готове. Оптимально прогреваем сковорідку. По дну сковороди проходимось промасленим пензлем (один раз). Випікаємо тонкі млинці, обжарюючи їх на сковороді з кожного боку по хвилинці.
На фото дуже добре видно, що запропоновані у рецепті несолодкі млинці на курячому бульйоні – просто ідеальні для наповнення їх начинкою.
Використовуючи прості і смачні несолодкі начинки, покрокові рецепти яких ви знайдете на сайті, можно легко та швидко приготувати оригінальні та ситні закусочні страви з млинців або просто фаршировані налисники з начинкою.
Приємного вам перекусу!