Запропонований зараз рецепт тонких апетитних, з привабливими дірочками млинців, точно підійде тим кулінарам, хто не втрачає можливості поекспериментувати на своїй кухні з випічкою на сковороді. Наша пропозиція – спекти смачні ажурні млинці на гарячому кефірі. Так, так, так – тісто для млинців замішується з використанням підігрітого кефіру. Подробиці правильного приготування таких кефірних млинців нижче в рецепті з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Кефір, Олія рослинна, Сіль, Цукор, Яйце
Складові:
- будь-якої жирності кефір – 250 мл;
- борошно пшеничне – трохи менше склянки;
- вода (можна молоко взяти) – 100 мл;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – близько 2,5 ч. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- сода – 0,5 ч.л.;
- олія (використовується соняшникова) – 3 ст. л.
Як приготувати млинці на гарячому кефірі
Щоб замісити млинцеве тісто ми зараз будемо використовувати не як зазвичай миску, а каструльку, оскільки нам потрібно плита для реалізації рецепта. Переливаємо з пачки (упаковки) потрібну кількість кефіру в каструлю. Ставимо на плиту, перемішуючи віночком, доводимо до 55-65 градусів. Зауважую, що до кипіння доводити не треба.
Знімаємо каструльку з гарячим кефіром і в нього розбиваємо одне яйце.
До інгредієнтів кидаємо цукор (в тій кількості, яку ви вважаєте потрібною) і сіль.
Віночком інгредієнти, які знаходяться в каструлі, добре перемішуємо.
В отриману гарячу кисломолочну суміш засипаємо борошно і знову перемішуємо.
Додаємо соду.
Потім, потрібну консистенцію млинцевого тіста «вирівнюємо» теплою кип’яченою водою або молоком. Підливаємо олію, ще раз перемішуємо. Чекаємо, поки заварне тісто для млинців охолоне.
Далі, слідує процес смаження млинців на сковороді, який, ми впевнені, знає будь-яка господиня. 🙂
Ось такі тонкі, красиві та ажурні бліни на гарячому кефірі у нас вийшли.
У нашій родині найбільше смакують вони зі свіжими фруктами або варенням.
Заварні млинці на кефірі можно зробити і за іншою технологією, не нагріваючи сам кефір. Як в цьому разі правильно приготувати млинцеве кефірне тісто демонструє відео-рецепт.
Всім приємного і смачного перекусу!