Млинці на дріжджах і молоці – простий рецепт пишних млинців на опарі

Приготувпти смачні млинці на дріжджовій опарі не просто, але й не так складно якщо слідувати правильному і перевіреного рецепту. У такому випадку навіть для початківців, приготування не буде важким. Цей простий і легкий рецепт допоможе приготувати дріжджові млинці товсті, пишні, красиві і смачні.

Інгредієнти для тіста потрібні самі звичайні для таких виробів:

  • молоко близько 1 л;
  • вода – 0,5 л;
  • масло, вершк. або росл. (за бажанням) – 4 ст. л .;
  • яйце – 2 шт.;
  • борошно – 1 кг;
  • цукор – 1 ст. л .;
  • сіль – 0,5 ч. л .;
  • дріжджі – 40 гр.

Як зробити млинці на дріжджах і молоці

Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього, насипати половину вказаної кількості борошна в слабо підігріту воду, попередньо розчинивши в ній дріжджі. Відставити в тепле місце суміш на годину.

Наступний крок, відокремити жовтки і розтерти з цукром і сіллю. У опару, що підійшла,  ввести підготовлені жовтки і масло. Якщо береться вершкове, то воно повинно бути розтоплене. Все розмішати і акуратно підсипаючи решту борошна знову розмішати.

Трохи підігріте молоко потрібно додавати в приготовлене тісто, яке повинно розвестися до сметаннї густоти. Розмішане однорідне тісто повертається в тепло.

 Тісто, що піднялося, – обм’яти, розмішавши його як слід. І знову повернути в тепле місце. Цю процедуру повторити ще пару раз.

Потім білки, що залишилися, треба збити, додати до тіста, знову все перемішати. Дочекатися, поки тісто повторно підійде. Тепер млинці можна пекти, мішати надалі нічого не доведеться.

Такі смачні дріжджові млинці, заведені на опарі виходять повітряно легкими, пишними і ніжними. Подавати можна до чаю, какао без всяких солодощів.

Млинці на дріжджах і молоці

У цьому відео-рецепті як приготувати млинці на опарі розповідає про приготування і показує свої секрети Бабуся Емма на своєму каналі videoculinary.