Якщо Ви не боїтеся зайвих кілограмів, то можете приготувати начинку з грибів (за цим рецептом або підібравши інший рецепт грибної начинки в розділі Начинки ) і зробити фаршировані млинчики з соусом бешамель або вершками.
Інгредієнти: Борошно, Гриби, Молоко, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сир, Сіль, Сметана, Цибуля
Коли млинці у Вас вже напечені, то подальше приготування страви займе зовсім мало часу. На підготовку продуктів Ви витратите всього 10 хвилин, а на приготування грибної начинки піде 25 хвилин. Таким чином, витративши трохи більше півгодини, Ви отримаєте смачні фаршировані млинчики, які підійдуть до святкового столу і можна приготувати в масляний тиждень.
Щоб приготувати начинку для фаршированих млинців на чотири порції знадобляться:
Гриби – 1/2 кілограма;
Одна середня цибулина;
По дві столові ложки борошна і сметани;
Молоко – півтори склянки;
Сир твердих сортів – 250 грам;
Сіль і перець – за смаком;
Рослинна олія (для обсмажування).
Для приготування грибної начинки цибулю і гриби необхідно дрібно порізати, а потім, обсмажити їх на рослинній олії до повного випаровування рідини.
Не припиняючи обсмажування, додаємо на сковорідку борошно і гарненько перемішуємо.
Потім, додаємо до обсмажуваних продуктів молоко, сметану, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо, доводячи до кипіння.
Як тільки отримана суміш закипить, додаємо натертий на тертці сир. При бажанні, начинку приправляемо зеленню.
На спечені заздалегідь млинці викладаємо начинку тонким шаром і загортаємо у вигляді невеликих конвертиків. Згорнуті таким чином млинці викладаємо на деко, змащене олією і відправляємо в духовку нагріту до 200 градусів на 15 хвилин.
За бажанням, перед тим як відправити млинці в духовку, їх можна змастити сметаною або вершковим маслом. В цьому випадку млинці залишаться м’якими і соковитими.