Шоколадний торт із млинців з заварним кремом – справжні ласощі. Насичений смак шоколадних млинців і ніжна консистенція молочного крему роблять цей торт справжнім домашнім шедевром, приготувати який дуже просто.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Какао, Молоко, Сіль, Цукор, Яйце
Для початку, напечіть два види тонких млинців: звичайні і шоколадні . Щоб завести тісто для простих тонких млинців потрібно:
- одне яйце збийте з цукром і сіллю (1,5 столових ложки і щіпка відповідно);
- яйце перемішайте з однією склянкою теплого молока і однією склянкою борошна – вийде дуже густе тісто;
- півсклянки води нагрійте до температури 40 градусів і розчиніть в ній щіпку соди;
- влийте воду в тісто і розмішайте його віночком;
- в готове тісто додайте столову ложку розтопленого вершкового масла;
- смажте млинці як зазвичай.
Шоколадні млинці готуйте з такою самою кількістю основних інгредієнтів, але в борошно додайте дві столові ложки порошку какао. Всього у вас вийде штук 10-12 млинчиків звичайних і стільки ж – шоколадних.
Для того щоб приготувати млинцевий торт, одних млинців мало. Потрібно ще зварити домашній заварний крем. Кожна господиня має свій рецепт, але я, все ж, напишу як я це роблю покроково:
- в каструлю влийте півтори склянки молока і поставте її на повільний вогонь нагріватися;
- одне яйце збийте з 2-3 столовими ложками цукру і 2 десертними ложками борошна;
- збите яйце перемішайте до однорідності з половиною склянки холодного молока і додайте в цю рідину пакетик ванільного цукру;
- коли молоко в каструлі почне закипати, гарненько перемішуючи, дуже тонкою цівкою влийте в нього холодне молоко з яйцем і борошном;
- варите крем на дуже повільному вогні до того моменту, як він стане густим. Щоб крем не пригорів, постійно його перемішуйте.
На плоску тарілку покладіть перший простий млинець і змастіть його трохи остиглим кремом. Крем прикрийте шоколадним млинцем і його теж намажте. Продовжуйте процедуру складання торта, поки у вас не закінчаться млинці і крем. Самий верхній млинець теж намажте кремом і посипте тортик горіхами і кокосовою стружкою. Як варіант, можна прикрасити торт тертим шоколадом, посипати какао або залити шоколадною глазур’ю.
Шоколадний млинцевий торт з заварним кремом перед подачею витримайте в прохолодному місці години 3-4. За цей час він добре просочиться і стане ще смачнішим. При подачі можна прикрасити кожну порцію тортика свіжими ягодами.