Млинцевий пиріг з яблучною начинкою – смачний рецепт млинцевого пирога з яблуками

Млинцевим пирогом із пікантною начинкою з яблук і кориці неодмінно можна здивувати поціновувачів смачних десертних страв. Він має апетитний вигляд, неймовірний аромат і ніжний смак. Готувати його зовсім не складно.

Складники

Для начинки:

  • 6 кислуватих яблук;
  • пів ч. л. меленої кориці;
  • 50 грамів цукрового піску;
  • 3 ст. л. сметани.

Для тіста:

  • 1 ст. л. цукрового піску;
  • 3 яйця;
  • пів літра молока;
  • 250 грамів борошна;
  • третина ч. л. солі;
  • 4 ст. л. горілки;
  • 60 грамів вершкового масла.

Як приготувати млинцевий пиріг з яблуками

Млинцевий пиріг з яблучною начинкою

Насамперед, необхідно замісити млинцеве тісто. Для цього, в глибоку посудину великого розміру потрібно просіяти муку.

Потім, постійно помішуючи, влити до неї дуже тонкою цівкою молоко. Це буде запорукою того, що готове тісто не матиме грудочок.

Після цього, не зупиняючись помішувати, треба вбити в тісто яйця.

Додати розтоплене (але не гаряче) вершкове масло, сіль і цукор.

Насамкінець, влити в тісто на млинці горілку. Ще раз старанно перемішати його й відставити на годину в тепло.

Цей час слід використати для приготування яблучної начинки.

Для цього, потрібно зняти з яблук шкірку, видалити їх серцевинки та нарізати на чверті.

Потім, шматочки фруктів слід помістити в ківшик, додати пів склянки води, накрити кришкою та тушкувати їх протягом 10 хвилин. Вогонь повинен бути середнім.

Після, додати до яблук сметану, цукор і корицю, збільшити вогонь на максимальний і продовжувати процес тушкування ще 3-4 хвилини. Тепер, закривати ківшик кришкою не потрібно.

Готова начинка повинна остигнути.

Млинцеве тісто, що тривалий час постояло в теплому місці, готове до випікання. Смажити млинці необхідно на розігрітій широкій сковороді, ледь змащеній олією. Зачерпнувши порцію тіста ополоником, його слід розподілити по всій поверхні сковорідки й випікати кожну сторону млинця по одній хвилині.

Таким чином, варто спекти всі млинці.

По завершенні цього довготривалого процесу можна формувати пиріг. Для цього, слід застелити прямокутну форму харчовою плівкою. Потім, покрити дно дека двома млинцями (їх краєчки повинні звисати з бортів).

Потім, прикрити дно форми млинцями там, де залишились прогалини, й викласти на них, рівномірним шаром, частину яблучної начинки.

Так, чергуючи начинку та млинці необхідно дійти до верху.

Насамкінець, млинець, що буде останнім, треба накрити тими млинцями, що звисають з форми й затягти харчовою плівкою.

Потім, млинцевий пиріг варто помістити під щось важке й відправити в холодильник на 7-8 годин.

Млинцевий пиріг з яблучною начинкою

Перед подачею на стіл млинцевий пиріг із яблучною начинкою потрібно нарізати на невеликі порційні шматки. Зверху його можна притрусити цукровою пудрою. З таким десертом із млинців гарно смакує яблучний узвар.