Млинцевий пиріг з сиром і яблуками – смачний яблучний десерт

Для дружнього недільного чаювання в родинному колі доречно приготувати цей ароматний ванільний десерт – млинцевий пиріг з сиром та яблуками. Цей десерт також відомий як млинцева сирно-яблучна запіканка. Ззовні страва схожа скоріш за все на торт. Приготувати такий ніжний сирно-яблучний пиріг із млинців дуже просто, а їсти неймовірно смачно. Тому, пропоную всім любителям солоденького познайомитися з моїм фірмовим десертом швидкого приготування. Покроково оформлений рецепт з фото спростить всім бажаючим скуштувати страву в домашніх умовах процес приготування.

Необхідні продукти для млинців:

  • рафінована олія – 50 мл;
  • молоко (жирності 4%) – 400 мл;
  • куряче яйце (С-0) – 1 шт.;
  • щіпка солі;
  • цукор пісок – 3 ст.л.;
  • ванілін – 0,5 ч.л.;
  • пшеничне борошно – 4 ст.л.;
  • крохмаль – 1 ч.л.

Складові для начинки:

  • сир (9% жирності) – 600 гр;
  • цукор пісок – 150 гр;
  • ванілін – 0,5 ч.л.;
  • пшеничне борошно – 3 ст.л.;
  • розпушувач – 1 ч.л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • консервовані яблука – 2 шт.;
  • ванільна цукрова пудра – 1 ст.л.

Як приготувати млинцевий пиріг з сиром і яблуками

Сирна начинка з яблуками

Перш за все змішаємо сир, цукор та ваніль. За допомогою занурювального блендера доведемо до однорідності. Окремо збиваємо яйця та вводимо в сирну масу.

Млинцевий пиріг з сиром і яблуками в духовці

Змішуємо просіяне борошно та розпушувач для тіста, отриману суміш висипаємо в сир та знов збиваємо. Наостанок додаємо нарізані шматочками консервовані яблука та обережно перемішуємо. На цьому начинка для пирога готова. Якщо ви не маєте консервованих яблук, то наріжте на дрібні шматочки свіжі яблука та потушкуйте їх у невеликій кількості солодкого сиропу до м’якості.

Млинцевий пиріг з сиром і яблуками в духовці

Приготування млинців з крохмалем

Збиваємо курячі яйця з цукром та ваніллю. Просіваємо борошно, змішуємо з крохмалем, потроху вводимо в яєчну масу, чергуючи сипучі компоненти з порціями молока, щоб уникнути утворення грудочок. Готове тісто солимо і додаємо олію, після чого смажимо млинці на середніх розмірів сковороді. Приблизний діаметр – 24 см. Коли всі млинці на крохмалі готові переходимо до формування пирога.

Млинцевий пиріг з сиром і яблуками в духовці

Формування сирного пирога з млинців

Нам знадобиться роз’ємна форма, діаметр якої складає теж, приблизно, 26 см. Викладаємо дно пергаментним папером та змащуємо вся форму шаром вершкового масла. Першим шаром йде сирна начинка (приблизно 3 ст.л.), зверху накриваємо її млинцем і так повторюємо всі шари.

Млинцевий пиріг з сиром і яблуками в духовці

Продовжуємо чергувати начинку та млинці, поки всі складові не скінчаться. Останнім шаром викладаємо сирну масу.

Млинцевий пиріг з сиром і яблуками в духовці

В попередньо розігріту до 180 градусів духовку відправляємо нашу сирну запіканку з яблуками, приблизно, на 40 хвилин. Готовий пиріг виймаємо з духовки та залишаємо в формі охолоджуватися.

Млинцевий пиріг з сиром і яблуками в духовці

Через деякий час, ще теплий пиріг виймаємо з форми, викладаємо на блюдо та присипаємо зверху цукровою пудрою.

Млинцевий пиріг з сиром і яблуками в духовці

Ось так апетитно виглядає шматочок млинцевого пирога з сирно-яблучною начинкою.

Млинцевий пиріг з сиром і яблуками в духовці

Ніжний аромат ванілі не дасть шансу втриматися від того, щоб не скуштувати хоч маленький шматочок десерту. ?

Домашні солодкі пироги з млинців – відео-рецепти

Красивий та дуже смачний млинцевий пиріг-равлик з сиром і яблуками від каналу “LudaEasyCook Позитивная Кухня”.

Наступний пиріг з фруктовою начинкою (яблука+банани) під вершковою заливкою від ютуб-каналу “готуємо з любов’ю”.

І ще оди відео-рецепт млинцевого пирога, який хочу запропонувати належить каналу “Готуй З Мілой Гришкевич”.