Млинцевий пиріг з сиром фета

Перепробувавши безліч млинцевих пирогів, у мене народилася ідея поєднати інгредієнти, які, як я вважала, дуже підходять і поєднуються один з одним. В результаті мого кулінарного експерименту і з’явився на світ смачний млинцевий пиріг з сиром фета. Страва вийшла ідеально збалансованою, в той же час, надзвичайно смачною і ароматною. Поспішаю поділитися з вами своїм рецептом і пропоную його вам на дегустацію. Рецепт супроводжують покроково зроблені фото, тому повторити його вам не складе труднощів.

Інгредієнти:

Для млинців:

  • 250 мл 4% молока;
  • дрібка солі;
  • 2 столові ложки пшеничного борошна в / с;
  • 1 велике яйце;
  • 1 ст. ложка цукрового піску;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії.

Начинка для млинців:

  • 400 грам сиру фета;
  • 8 ч. ложок тростинного цукру;
  • 50 грам 72% вершкового масла.

Для вершкової заливки:

  • 1 яйце;
  • 1 жовток;
  • 1 ст. ложка ванільної цукрової пудри;
  • 100 мл 20% вершків;
  • цукрова пудра для посипання.

Як приготувати млинцевий пиріг з сиром фета

Перше, що слід зробити, це напекти млинці. Тому, починаємо заводити тісто. У чаші для блендера змішуємо борошно, сіль і цукор. Поступово додаємо молоко і збиваємо тісто. У готове млинцеве тісто вливаємо розігріту рослинну олію, перемішуємо і смажимо тонкі млинці .

готуємо млинці

Млинці готові, будемо робити начинку. Сир фета натираємо на крупній тертці в окремій мисці.

Сир для млинців

Тепер, потрібно заповнити млинці начинкою і сформувати пиріг.

Для цього, вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі. Жароміцну скляну форму рясно промазуємо вершковим маслом.

Кладемо млинець на обробну дошку, змащуємо його розтопленим маслом, посипаємо 1 чаною ложкою тростинного цукру, потім кладемо сир фета.

Начинка для млинців

Завертаємо млинець в трубочку і укладаємо в такому вигляді в форму. Так само чинимо з рештою млинців і щільно всі млинці притискаємо один до одного під час укладання в форму. Всі млинці змащуємо маслом, що залишилося.

Збираємо блиин пай

Прийшов час зайнятися вершкової заливкою. У чаші для блендера змішуємо жовток, яйце і ванільну цукрову пудру. Збиваємо півтори, дві хвилини, потім, вливаємо вершки і ще раз збиваємо.

Посипаємо укладені млинці залишками сиру фета і заливаємо все вершкової заливкою. Накриваємо млинцевий пиріг фольгою і ставимо в розпечену духовку до 180 ° С на 20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу треба прибрати фольгу і продовжувати випікати пиріг з млинців ще 20 хвилин.

Пай перед випічкою

Вибравши з духовки, йому слід дати трохи охолонути і лише потім можна припудрити цукровою пудрою.

готовий пай

Незвичайний, але дуже смачний млинцевий пиріг з сиром фета готовий.

Млинцевий пиріг з сиром фета

Ось так апетитно шматочок страви виглядає в розрізі. Приємного вам чаювання!