Млинцевий пиріг з грибами, приготований за цим рецептом, на смак, дещо схожий на італійську лазанью. Він має дуже насичені смакові якості: завдяки вершкам і сиру – пиріг ніжний, “дякуючи” печерицям – ситний, томати дарують йому кислинку, а спеції надають страві ледь помітну приємну гостроту.
Інгредієнти: Борошно, Вершки, Вершкове масло, Молоко, Мускатний горіх, Перець пекучий, Перець чорний мелений, Печериці, Рослинна олія, Сир, Сіль, Томати, Цибуля, Яйце
Складники:
- 125 грамів моцарели;
- 75 грамів пармезану (стружки);
- 200 мілілітрів вершків;
- 2 яйця;
- 60 грамів вершкового масла;
- 450 грамів молока;
- 200 грамів печериць;
- півтори склянки борошна;
- 100 грамів томатів;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 ріпчаста цибулина;
- третина ч. л. мускатного подрібненого горіха;
- третина кайенского пекучого перцю;
- сіль кухонна та чорний перець у меленому вигляді (за смаком).
Зміст
Приготування тонких млинців для пирога
Щонайперше, варто напекти тоненьких млинців на молоці. Для цього потрібно замістити тісто на 150 мілілітрах теплого молока та яйцях, додавши склянку борошна. У готове тісто треба всипати сіль і відставити його на 30 хвилин постояти при кімнатній температурі. Коли пройде зазначений час, можна смажити млинці для пирога на змащеній олією сковороді.
Приготування сирного соусу для лазаньї з млинців
Для приготування соусу треба розтопити пів порції (від загальної кількості) вершкового масла (30 грамів) та з’єднати його в глибокій посудині з рештою (половиною склянки) муки.
Потім, в соус необхідно влити, безперервно помішуючи, вершки з молоком.
Після цього, соус слід довести “до першої бульбашки” й кип’ятити протягом 5 хвилин. Довівши його майже до готового стану, потрібно додати стружку пармезану, спеції (мускат, два види перцю) і сіль.
Приготування грибної начинки
Щоб приготувати начинку, слід у розтопленому вершковому маслі на сковороді протушкувати дрібно нарізану цибулю.
Потім, до неї вкинути тонкі пластинки печериць.
Коли гриби злегка обсмажаться, необхідно додати до всіх складників кубики томатів (без шкірки).
Після цього, тушкувати начинку для млинцевого пирога потрібно ще протягом 10 хвилин. Насамкінець її треба посолити та поперчити двома видами перцю.
Моцарелу слід нарізати на якомога тонші пластинки.
Збірка та випічка пирога
Форма, де буде випікатися пиріг, повинна бути змащена маслом.
У підготовлене деко необхідно викласти млинцевий шар і зверху нього розмістити частину начинки з томатів і грибів. На начинку поставити декілька пластинок моцарели й полити все соусом.
Потім, слід продовжувати формування пирога, чергуючи млинці, начинку та соус, доки не закінчаться всі компоненти.
Пектися млинцевий пиріг із грибами має в завчасно розігрітій духовці (до 180 °С) 25хв.
Подаючи шматки млинцевого пирога, низ тарілки слід гарно прикрасити свіжими листочками салату.