Млинцевий пиріг із грибами, сиром і овочами в духовці

Смачний млинцевий пиріг із грибами та сирно-овочевою начинкою – це ідеальна закуска, яка є прекрасним доповненням м’ясних страв під час святкового застілля. Подавати його можна теплим або холодним. Готувати пиріг зовсім нескладно, проте доведеться запастись терпінням. Хоча, для того щоб мати таку красиву страву на столі можна трохи витратити сил та часу. Покроковий рецепт із фотографіями неабияк виручить під час приготування.

Складники:

Для тіста на млинці:

  • пів літра молока (2% жирності);
  • 2 яйця (С-1);
  • 4 ст. л. пшеничного борошна в/с;
  • пів ч. л. дрібної солі.

Для начинки:

  • 450 грамів свіжої капусти;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 1 морквина;
  • 10 грибів (шампіньйонів);
  • 100 грамів сиру «Сулугуні»;
  • 150 грамів сиру «Моцарела»;
  • 100 грамів сиру «Голландського»;
  • 1 ч. л. орегано;
  • перець і сіль за бажанням і смаком.

Для соусу:

  • 50 грамів вершкового масла (72,5% жирності);
  • 1 ст. л. пшеничної муки в/с;
  • 250 мілілітрів молока (2% жирності);
  • пів ч. л. куркуми;
  • дрібка чорного меленого перцю;
  • дрібка морської солі.

Як приготувати млинцевий пиріг із грибами, сиром і овочами

Як зробити млинці

Спершу, слід збити яйця з сіллю і всипати все борошно. Потім, потрібно перемішувати все доти, доки текстура тіста не буде гладкою. Після цього, необхідно вливати, одночасно помішуючи, порціями молоко. Готове тісто має постояти декілька хвилин.

За цей період, потрібно розігріти сковорідку з рослинною олією. Перед випіканням, гаряче (але не кип’яток) масло треба влити в тісто. Готові млинці мають апетитний вигляд (це добре видно на фото).

Млинці на молоці

Начинка для млинців

На рослинній олії слід обсмажити цибулю, нарізану на кубики, всипати до неї моркву, натерту на тертці з великими отворами. Потім, капусту, дрібно нашатковану, та спеції. Все повинно смажитися до готового стану. За хвилину до відключення плити необхідно до засмажки додати нарізку грибів і сиру «Сулугуні» (їх слід подрібнити на кубики). Готову начинку для млинцевого пирога треба залишити на сковороді до тих пір, доки вона не знадобиться.

Грибна начинка для млинців

Соус для пирога

У ківшику варто розтопити масло, всипати до нього борошно й вінчиком перемішувати суміш доти, доки вона не матиме кашоподібну структуру. Потім, необхідно влити холодне молоко й постійно перемішувати вінчиком. Соус повинен мати гладку структуру й за консистенцією нагадувати густу сметану. Насамкінець, необхідно всипати куркуму, сіль і перець. Соус готовий.

Вершковий соус для млинцевого пирога

Збірка страви з млинців

Жаростійку прямокутну форму слід заслати фольгою. Потім розмістити млинці таким чином, щоб вони звисали з бортів форми (ними потім необхідно буде загортати пиріг). Центр млинців можна вирізати за розміром форми (як на фото).

Млинцевий пиріг з грибами і сиром і овочами

Після цього, потрібно викласти половину начинки, полити її третиною соусу та накрити двома шарами млинців, вирізавши їх прямокутником. Голландський сир і моцарелу слід натерти на тертці з великими отворами й змішати докупи. Потім, викласти на млинці й залити третиною соусу. І знову накрити двома шарами прямокутних млинців.

Млинцевий пиріг з грибами і сиром і овочами

Виклавши другу половину сирно-овочевої начинки з грибами, все необхідно покрити соусом.

Млинцевий пиріг з грибами і сиром і овочами

Тепер, потрібно загорнути пиріг млинцями, які звисають з бортиків дека.

Млинцевий пиріг з грибами і сиром і овочами

З решти млинців необхідно вирізати однакового розміру смужки. Запастись терпінням і переплести їх між собою. Краєчки смужок варто акуратно загнути всередину, скориставшись для цього, тупою стороною ножа, щоб не надрізати випадково млинці. Накривши пиріг фольгою, його слід помістити в розігріту до 200 °С духовку на 20 хвилин. Остигати пиріг повинен у формі, біля, 30 хвилин.

Млинцевий пиріг з грибами і сиром і овочами

Після цього, розгорнувши фольгу, пиріг необхідно накрити дощечкою й перевернути. Потім, зняти форму, видалити фольгу, накрити плоскою широкою тарілкою та перевернути ще раз. Тепер, пирогом можна смакувати.

Млинцевий пиріг з грибами і сиром і овочами

У розрізаному вигляді він дуже апетитно виглядає.

Млинцевий пиріг з грибами і сиром і овочами