Мітболи в томатному соусі – це один з варіантів приготування дуже смачної страви італійської кухні. Невеличкі кульки можна робити з будь-якого м’ясного фаршу. Вони дуже схожі на фрикадельки або тефтелі. Їх можна запікати в духовці або приготувати як я, на сковороді. Смачні м’ясні кульки з підливою це ідеальний варіант основної гарячої страви нашвидкоруч. Якщо фарш приготовлений заздалегідь, то вистачить і 20 хвилин. Прості кульки з м’яса в томатному соусі доповнять макарони, картоплю, овочеві гарніри і закуски. Мітболи гарно поєднуються з салатами зі свіжих овочів. Мій покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування.
Інгредієнти: Базилік, М'ясний фарш, Спеції, Томатний сік, Цибуля, Яйця
Кухня: Італійська кухня
Складові:
- фарш (ваш улюблений) – 500 гр;
- цибуля – 2 шт.;
- базилік – невеликий пучок;
- спеції – за смаком;
- томатний сік – 150 мл;
- яйця – 2 шт.
Як приготувати мітболи в томатному соусі в духовці
Починається приготування страви з підготовки фаршу. У мене фарш міксований. Для його приготування потрібно подрібнити три види м’яса – курку, свинину і яловичину. Додати рубаний лук і сіль. Довести фарш до смаку за допомогою улюблених спецій і солі.
Сформувати невеликі м’ясні кульки. Це легко та просто зробити за допомогою мокрих долонь.
Для піджарки потрібно нарубати на пластинки цибулю, що залишилася і нашаткувати листя базиліка.
На сковороді пасеруємо цибулю з базиліком до золотистого кольору.
Коли цибулька стані “прозорою”, саме час залити її томатним соком. Додати сформовані мітболи в приготовлений з томату і цибулі соус. Тушкувати хвилин 30-40, до повної готовності м’ясних кульок.
Завершуючи приготування, потрібно вбити в киплячий соус яйця і довести їх до бажаної готовності (рідкого або густого) жовтка. Яйця додаються за бажанням. Їх можна і не додавати, але з ними виходить повноцінна страва. ? А ще, я дуууже люблю подавати соковиті мітболи до ніжного пюре з картоплі.
М’ясні кульки в томатному соусі готуються всього півгодини, але аромат і смак готової страви підкорює будь-якого гурмана. Просто ідеальна повноцінна та смачна гаряча страва на вечерю. Смачного!