Міні-шашлик із курячих сердець на шпажках у духовці

Будь-яке святкування за столом чи проста домашня вечеря може стати особливою, якщо її доповнити чимсь незвичним і, звичайно ж, смачним. Наприклад, мініатюрними, симпатичними та апетитними шашличками на шпажках, запеченими в духовці, з курячих сердець, маринованих у спеціях і томатній пасті. Завдяки соусу з томатів, вони стануть м’якшими й готова страва вийде ніжною та смачною. Взявши до уваги рекомендації фоторецепту з покроковими фотографіями, процес приготування не буде обтяжливим.

Складники:

Шашлик на шпажках з курячих сердець

  • 300 грамів курячих сердець;
  • 2 ч. л. паприки;
  • 2 ч. л. карі;
  • 20 мілілітрів соєвого соусу;
  • 40 грамів томатної пасти;
  • 20 грамів рослинної олії;
  • пів ч. л. солі.

Як зробити шашлик із курячих сердець на шпажках у духовці

Щонайперше, потрібно промити курячі серця під краном холодною водою. Потім, слід зняти з кожного оболонку, обрізати з’єднувальні трубки та, з допомогою гострого ножа, видалити жир. У результаті, вони мають бути такими красивими й чистими, як на фото.

Шашлик на шпажках з курячих сердець

Після цього, серця потрібно посолити, посипати спеціями, перемішати й залишити настоюватися протягом 5-10 хвилин.

Шашлик на шпажках з курячих сердець

Потім, додати до них соєвого соусу, томатної пасти та рослинної олії. Перемішати все.

Міні-шашлик з курячих сердець на шпажках в духовці

У такому маринаді курячі серця повинні постояти 30 хвилин, щоб просочитися ним сповна.

За цей період необхідно підготувати дерев’яні шпажки для нанизування міні-шашликів. Тобто завчасно ошпарити окропом, аби вони під час запікання в духовці не поламалися.

Коли серця замаринуються, їх треба нанизати на шпажки. Це зовсім неважко. Кожне серце потрібно проткнути рівно по центру. Гарніше виглядатиме, якщо загострені їх кінці «дивитимуться» в один бік.

Шпажки з шашличками з курячих сердець необхідно розмістити на деку, застеленому фольгою, та відправити в духову шафу.

Міні-шашлик з курячих сердець на шпажках в духовці

Запікатися міні-шашлики на шпажках мають при середній температурі духовки протягом 20 хвилин.

Готова страва виглядає дуже апетитно, ніжно та смачно.

Міні-шашлик з курячих сердець на шпажках в духовці

Смачніше буде, якщо подати до шашлику із курячих сердець свіжу зелень, кетчуп і майонез. Гарніром до них може бути будь-який улюблений.