Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками та ромом — ароматна, з ніжною текстурою, багата на смаки випічка. Солодкуватий пиріг з родзинками стане чудовим доповненням до святкового столу та замінить звичайний хліб. Приготувати його можна швидко та просто, а неперевершений смак та аромат сподобається усім, а не тільки любителям ласощів! Мед надає пирогу пишності та незрівнянного аромату, а тонкий смак рому — пікантності. Крок за кроком оформлений рецепт з фото покаже всі нюанси приготування пирога.

Інгредієнти:

Апельсиновий хліб з медом і ромом

  • борошно – 700 гр;
  • апельсиновий сік – 100 мл;
  • молоко – 125 гр;
  • ром – 2 ст. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • цедра – 5 гр;
  • дріжджі свіжі – 25 гр;
  • мед – 2 ст. л.;
  • вода – 125 гр;
  • масло вершкове – 100 гр;
  • родзинки – 150 гр;
  • цукор – 125 гр.

Як зробити пиріг-плетінку з дріжджового тіста з родзинками, ромом і апельсиновим соком

Спочатку потрібно добре промити родзинки та замочити їх у суміші апельсинового соку та ложки рому.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Далі з’єднати теплі молоко та воду, в суміші повністю розчинити шматочок дріжджів.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

У суміш влити потрібну кількість рому, розтоплене масло, додати цукор, перетертий з цедрою апельсина та мед. При відсутності рому можна використати апельсиновий лікер.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Потім у масу вбити яйця і ретельно перемішати.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Просіяти маленькими порціями потрібну кількість борошна.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

З маси сформувати м’якеньке тісто та відставити в тепло для піднімання, приблизно на 1 годину.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Готове дріжджове тісто розділити на 4 рівні шматочки.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Кожен шматочок розкачати і зверху насипати родзинки.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Всі шматочки скрутити у довгуваті рулети.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Тепер приступаємо до виготовлення плетінки з тіста. Спочатку перехрещуємо два рулети, як на фото.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Поверх вертикального рулету викладемо ще один.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Додаємо ще один вертикальний рулет, переплітаючи з іншими, як на фото.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Всі краї рулетів схрещуємо на одну сторону.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Схрещуємо так само ще раз та завернемо краї під плетінку. Притрусимо святковий хліб цукром та помістимо у форму для випікання.

Відправимо сформований пиріг-плетінку в духовку. Випікати потрібно до сухої палички.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Аромат готової солодкої випічки наповнює всю кухню, та слід дочекатися повного охолодження пирога.

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Тепер охолоджений пиріг-плетінку з родзинками можна порціонно нарізати та подавати до столу!

Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками і ромом

Духмяний, дуже ніжний, з тонкими пряними нотками рому, медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста чудово доповнить як буденний, так і святковий стіл, стане окрасою чаювання. Приготування такого солодкого домашнього хліба на меду потребує трохи часу та зусиль, та результат стане справжніми ласощами для любителів солоденького!