Медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста з родзинками та ромом — ароматна, з ніжною текстурою, багата на смаки випічка. Солодкуватий пиріг з родзинками стане чудовим доповненням до святкового столу та замінить звичайний хліб. Приготувати його можна швидко та просто, а неперевершений смак та аромат сподобається усім, а не тільки любителям ласощів! Мед надає пирогу пишності та незрівнянного аромату, а тонкий смак рому — пікантності. Крок за кроком оформлений рецепт з фото покаже всі нюанси приготування пирога.
Інгредієнти: Апельсиновий сік, Борошно пшеничне, Вершкове масло, Вода, Дріжджі, Мед, Молоко, Родзинки, Ром, Цедра апельсина, Цукор, Яйця
Інгредієнти:
- борошно – 700 гр;
- апельсиновий сік – 100 мл;
- молоко – 125 гр;
- ром – 2 ст. л.;
- яйця – 2 шт.;
- цедра – 5 гр;
- дріжджі свіжі – 25 гр;
- мед – 2 ст. л.;
- вода – 125 гр;
- масло вершкове – 100 гр;
- родзинки – 150 гр;
- цукор – 125 гр.
Як зробити пиріг-плетінку з дріжджового тіста з родзинками, ромом і апельсиновим соком
Спочатку потрібно добре промити родзинки та замочити їх у суміші апельсинового соку та ложки рому.
Далі з’єднати теплі молоко та воду, в суміші повністю розчинити шматочок дріжджів.
У суміш влити потрібну кількість рому, розтоплене масло, додати цукор, перетертий з цедрою апельсина та мед. При відсутності рому можна використати апельсиновий лікер.
Потім у масу вбити яйця і ретельно перемішати.
Просіяти маленькими порціями потрібну кількість борошна.
З маси сформувати м’якеньке тісто та відставити в тепло для піднімання, приблизно на 1 годину.
Готове дріжджове тісто розділити на 4 рівні шматочки.
Кожен шматочок розкачати і зверху насипати родзинки.
Всі шматочки скрутити у довгуваті рулети.
Тепер приступаємо до виготовлення плетінки з тіста. Спочатку перехрещуємо два рулети, як на фото.
Поверх вертикального рулету викладемо ще один.
Додаємо ще один вертикальний рулет, переплітаючи з іншими, як на фото.
Всі краї рулетів схрещуємо на одну сторону.
Схрещуємо так само ще раз та завернемо краї під плетінку. Притрусимо святковий хліб цукром та помістимо у форму для випікання.
Відправимо сформований пиріг-плетінку в духовку. Випікати потрібно до сухої палички.
Аромат готової солодкої випічки наповнює всю кухню, та слід дочекатися повного охолодження пирога.
Тепер охолоджений пиріг-плетінку з родзинками можна порціонно нарізати та подавати до столу!
Духмяний, дуже ніжний, з тонкими пряними нотками рому, медовий пиріг-плетінка з дріжджового тіста чудово доповнить як буденний, так і святковий стіл, стане окрасою чаювання. Приготування такого солодкого домашнього хліба на меду потребує трохи часу та зусиль, та результат стане справжніми ласощами для любителів солоденького!