Сьогодні я хочу поділитися рецептом приготування пряників на пару за допомогою мультиварки. Пряники будуть не звичайні, а медові, тому перш ніж подавати на стіл, переконайтеся, що у ваших гостей немає алергії на мед. Що стосується тіста, то готувати я його буду виключно із натуральних продуктів. А цукрова глазур, яку я готую на лимонному соку, стане не лише прикрасою цього десерту, а й зробить смак більш вираженим.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Лимон, Мед, Сода, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Інгредієнти:
- мед бджолиний (у мене різнотрав’я) – 50 г;
- яйця – 2 шт.;
- масло вершкове – 50 г;
- цукор білий – 150 г;
- сода харчова – 1 ч. л;
- борошно – 400-550 г;
- цукрова пудра – 150 г;
- лимон – 1 шт. (середній).
Як приготувати медові пряники у домашніх умовах
Для початку, беремо сотейник з ручкою та глибоку миску. У сотейник викладаємо вершкове масло та мед, а у миску наливаємо воду і ставимо на плиту.
Після того як вода закипить, ставимо на неї сотейник. На водяній бані, що утворилася, доводимо вміст сотейника до однорідної маси, постійно помішуючи.
Додаємо харчову соду і чекаємо поки маса збільшиться в об’ємі.
Збиваємо яйця з цукром за допомогою блендера.
Яєчно-цукрову суміш об’єднуємо з масою із сотейника.
Потроху додаємо борошно і замішуємо тісто. Постарайтеся, щоб у вас вийшло не туге та не забите тісто.
Готове тісто обертаємо харчовою плівкою і ставимо у морозилку на 20 хвилин.
Контейнер для приготування на пару слід трохи змастити вершковим маслом або олією. Потім, налийте 250 мл води у чашу мультиварки.
Від основного шматка тіста відірвіть менші і сформуйте невеликі прянички. Викладіть їх у паровий контейнер на відстані 2-3 см один від одного. Не забувайте, що у процесі приготування пряники “підростуть”.
Виставляємо режим «приготування на пару» і готуємо наші прянички протягом 40 хвилин.
Якщо брати ту кількість інгредієнтів, що я вказала у рецепті, будьте готові до приготування пряників у два заходи.
Виймаємо готові прянички й викладаємо їх на решітку для гриля, щоб вони вистигли.
А ми займемося лимонною глазур’ю.
Беремо три столові ложки свіжого лимонного соку та змішуємо із цукровою пудрою.
Для того, щоб глазур не стекла, її потрібно наносити тільки на охололі пряники.
Нанесення глазурі не вимагає якоїсь особливої техніки. Варіантів два: або наносите глазур за допомогою кондитерського пензля, або ж просто вмокаєте прянички у миску з глазур’ю.
Подивіться, який гарний медовий пряничок у розрізі!
Я переконана, що приготувавши такі пряники один раз, ви будете готувати їх знову й знову. Адже це дійсно дуже просто, швидко і надзвичайно смачно.
Час заварювати чай. Особисто у мене буде імбирний. А у вас?