Цей рецепт мені порадила моя подруга з Болгарії. Вона так розхвалювала печиво, що випікає її свекруха, що я вирішила теж спробувати. Приголомшливо смачне медове печиво стало улюбленою випічкою в моїй сім’ї, я обов’язково готую його як святкову страву на Святий Вечір. Тільки на Святий Вечір готую пісний варіант: не додаю до тіста яйця. Якщо Ви хочете спробувати спекти таке печиво, то сподіваюся, що покроково зроблені фото допоможуть Вам, коли будете випікати вперше.
Інгредієнти: Борошно, Горіхи, Кориця, Мед, Сода, Соняшникова олія, Цукор, Яйце
Отже, для печива нам знадобиться:
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 2 кавові чашки по 150 мл;
- мед – 2 ст. ложки;
- соняшникова олія – 2 неповні кавові чашки по 150 мл;
- кориця – 25 гр.;
- сода – 1 ч.ложечка (погасити лимонним соком або оцтом);
- борошно – приблизно 0,5 кг.;
- горіхи.
Як зробити медове печиво швидко і просто
Міксером збиваємо яйця з цукром.
Маленькими порціями вливаємо до суміші олію.
Додаємо мед, розігрітий на водяній бані. Печиво виходить надзвичайно ароматним з гречаним медом.
Всипаємо корицю, додаємо погашену соду.
Далі всипаємо просіяне борошно.
Тісто повинно вийти середньої м’якості. Якщо додати більше борошна, то печиво буде добре тримати форму, але буде твердувате. Треба постаратися знайти «золоту серединку».
Тісто готове, починаємо формувати невеличкі кульки, розміром приблизно як великий волоський горіх. Деко застилаємо промащеним пергаментним папером та викладаємо на нього кульки на відстані трьох сантиметрів одна від одної, адже вони значно збільшаться в об’ємі. У середину кожної кульки втикаємо шматочок горіха.
Деко відправляємо в духовку, розігріту до 185 градусів, випікаємо приблизно 25-30 хвилин.
Ви звернули увагу, що в печиво ми не додали ні масла, ні маргарину? Саме тому воно дієтичне та ідеально підходить для дітей та людей, що дотримуються дієти. Ніжну випічку можна подавати до трав’яного чаю, або класичної кави чи компоту з сухофруктів.
Смачного!