Смачний, легкий, яскравий, ароматний, вишуканий – це все про лимонний крем. Масляний лимонний крем, безсумнівно, кращий наповнювач для торта або рулету, особливо, якщо десерти приготовлені з бісквітного тіста. Спробуєш зробити його одного разу – і в нього закохуєшся назавжди! Отже, поговоримо як правильно та швидко зробити смачний домашній крем з лимона та масла.
Насправді, приготування лимонного крему на масляній основі надзвичайно просте.
Перший варіант – потрібно до базового масляного крему додати сік з 1 плода лимона. В залежності від смаків, кулінари додають до нього і подрібнену лимонну цедру. Всі доповнення, звичайно ж, ретельно змішують з основним масляним кремом.
Другий варіант приготування полягає в тому, що до того ж масляного крему-основи потрібно додати 2 столові ложки лимонного лікеру (лимонної настойки) або 4-6 крапельок лимонної есенції. При цьому способі приготування для надання крему відповідного забарвлення можна додати трохи харчового барвника жовтого кольору або зовсім небагато куркуми.
Третій варіант – використавши цей відео-рецепт, ви зможете приготувати заварний лимонний крем з маслом.
Який варіант приготування кращий і яким скористатись вирішувати тільки вам. Я раджу – спробуйте приготувати кожний і тоді (на ситий шлунок 😉 ) приймайте рішення.
Важливо знати, що смачний лимонний крем з маслом легко можна застосувати не тільки для промащування бісквітних тортів, рулетів або іншої випічки, але і як самостійний витончений десерт. Його можна красиво оформити і подати в креманках, прикрасити їм морозиво або поєднати з фруктовим желе.