Масляний кавовий крем – це цікаве поєднання найніжнішого смаку масляної основи з делікатно ароматним кавовим відтінком. Він прекрасно підходить для торта з бісквітних коржів, вдало доповнюючи їх вишуканою легкістю. Крім того, такий кавовий крем на масляній основі підійде і до пісочних та іншим твердих коржів – гарно доповнив смак не сильно розм’якшуючи їх.
До того ж, рецепт приготування він має зовсім не складний, з невеликою кількістю інгредієнтів.
Щоб зробити смачний крем з кавовим смаком вам знадобиться:
- масляний крем-основа – її можна приготувати за наявним на сайті рецептом;
- кавовий лікер чи кавова настоянка – можна взяти покупні – або просто не солодка міцна чорна кава.
Як приготувати масляний кавовий крем
До готового крему-основи додайте 4-6 столові ложки перерахованих вище компонентів та розмішайте віночком або міксером до однорідного кольору.
Кавовий крем виходить густий і легко лягає на будь-яку основу-корж. Скориставшись кондитерським шприцем, його можна використати для прикраси торта, оформляючи різними рельєфами верхній шар десерта. Промащуючи торт треба враховувати, що масляний кавовий крем не дуже легко всмоктується в коржі і, щоб торт не видався сухими, бажано коржі додатково просочити відповідними рідинами для просочення.
Відео-рецепт масляно-кавового крему для торта від ютуб-каналу “Готуємо з любов’ю” допоможе зняти питання, якщо вони у вас залишились, та приготувати крем правильно, смачно та швидко.
Нехай ваш масляний крем з кавою чи без неї завжди виходить смачний, повітряний, легкий та гладкий. 🙂