Масляний бісквіт з солоною карамеллю – високий та смачний

Дуже виражений карамельний смак має цей масляний бісквіт з солоною карамеллю. Його дуже просто готувати і легко використовувати для виготовлення різних домашніх тортів, тому, що він відмінно поєднується з будь-яким видом крему. На цей раз, з такого пишного бісквіту я буду робити новорічний торт під назвою Свічка. Мій покроково оформлений рецепт з фото стане в нагоді вам при випічці в домашніх умовах цього карамельного бісквіту з маслом в домашніх умовах.

Для приготування нам знадобиться:

  • 170 грам м’якого вершкового масла 72%;
  • 220 грам цукру +5 грам ванільного цукру;
  • 5 штук курячих яєць калібру;
  • 340 грам пшеничного борошна (сорт екстра);
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 120 мл молока 4% -6%;
  • 150 грам солоної карамелі.

Як приготувати масляний бісквіт з солоною карамеллю

Першим ділом духовку включаємо на розігрів до 170°С.

У діжу поміщаємо м’яке масло і починаємо його збивати. У два прийоми всипаємо цукор змішаний з ваніллю і збиваємо до пишної маси. Тепер, починаємо вводити по одному яйця. Як тільки перше яйце добре поєдналося з маслом, тут же додаємо наступне. На цьому етапі дуже важливо добре збити суміш вершкового масла з яйцями, бо саме від цього залежить пишність майбутнього бісквіта.

Потім, по черзі додаємо молоко і борошно, змішане з розпушувачем. Кожний раз збиваємо до однорідності. У самому кінці додаємо солону карамель та перемішуємо. Бісквітне тісто на вершковому маслі готове для випікання.

Пишний масляний бісквіт з солоною карамеллю

Беремо форму d=24 см та з усіх боків закриваємо її пергаментом. Це робити не обов’язково, просто я не люблю вирізати бісквіт з форми, тому використовую цей метод. Перекладаємо в форму все карамельне тісто і поміщаємо цю форму в іншу (більшу) форму для випікання – d=28 см. Можна просто щільно обернути форму з тістом фольгою.

Пишний масляний бісквіт з солоною карамеллю

Ставимо всю конструкцію в духовку і печемо бісквіт до повної готовності і сухої палички. Час випічки у мене кожен раз виходить різним: від 40 хвилин до 55. Готовий карамельний бісквіт потрібно остудити на решітці. У мене вийшов високий бісквіта. Як видно на фото, висота його 7 см.

Пишний масляний бісквіт з солоною карамеллю

Загортаємо повністю остиглий (!) пишний бісквіт у плівку і перекладаємо в холодильник на пару годин. Потім, акуратно зрізаємо верхівку бісквіта і нарізаємо його на коржі.

Пишний масляний бісквіт з солоною карамеллю

Як видно на фото, у мене вийшло три бісквітних коржа. Висота кожного з них 2 см.