Масляний бісквіт на жовтках, що виходить завжди - білий, простий та смачний

Масляний бісквіт на жовтках, що виходить завжди – простий та смачний

Частенько буває так, що для приготування якоїсь страви ви використали тільки білки, а жовтки залишаються в якості “бонусу”. Зберігати їх довго не можна. Тому, є два варіанти їх правильної «утилізації»: підсмажити омлет або спекти бісквіт. Про другий варіанті я сьогодні і хочу розповісти. Насичено-жовтий, смачний та простий у приготуванні масляний бісквіт на жовтках – відмінна основа для тортів типу Пташине молоко. Також, такий смачний і ніжний бісквіт на жовтках та вершковому маслі, який завжди виходить, можна використовувати в якості основи для желейних та муссових тортів або як коржі в смачних багатошарових бісквітних десертах. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто спекти простий і ніжний бісквіт на жовтках в домашніх умовах.

Складові:

  • жовтки – 7 шт.;
  • масло вершкове – 100 гр;
  • цукор – 100 гр;
  • молоко – 100 мл;
  • борошно – 150 гр;
  • розпушувач – 1 ч.л.;
  • ванілін – 0,5 гр.

Як спекти масляний бісквіт на жовтках

Починаючи приготування тіста, масло потрібно заздалегідь розм’якшити при кімнатній температурі. До речі, якщо дуже шкода використовувати у випічку вершкове масло, то можна спокійно взяти маргарин. Починаємо збивати його з цукром. Не намагайтеся дочекатися повного розчинення цукру – в цьому абсолютно немає потреби.

Ніжний масляний бісквіт на жовтках, який виходить завжди

Далі, по одному додаємо жовтки і збиваємо до їх з’єднання з масляною масою.

Ніжний масляний бісквіт на жовтках, який виходить завжди

У підсумку отримуємо жовту кремоподібну масу.

Ніжний масляний бісквіт на жовтках, який виходить завжди

Додаємо до неї половину борошна та молоко і перемішуємо. Потім, висипаємо зверху решту борошна, а на неї розпушувач. Спокійно перемішуємо все ложкою або лопаткою – це тісто вам осадити не вдасться. З нього виходить бісквіт завжди вдалий, хоча і не високий.

Ніжний масляний бісквіт на жовтках, який виходить завжди

Замішаного бісквітного тіста вистачить на форму 26 см в діаметрі. На цей раз я випікала його в прямокутній формі розміром, приблизно, 28х35 см. Після випічки я вирізала круг діаметром 24 см. Такого процесу випічки, на цей раз, вимагала моя кулінарна задумка. ? Обрізки я пізніше використовувала для формування маси для тістечка типу “картопля”.

Ніжний масляний бісквіт на жовтках, який виходить завжди

Завершуючи рецепт хочу попередити, що за рахунок наявності в тісті вершкового масла, бісквіт на жовтках виходить трохи вологим і не потребує просочення. І ще один момент, який потрібно враховувати при приготуванні такого бісквіта з жовтків і масла – не чекайте, що він буде високий. Якщо хочете зробити високий торт, використовуючи цей рецепт бісквіта, то печіть кілька коржів.

Щоб спекти високий бісквіт на жовтках, можете використати запропонований нижче відео-рецепт від ютуб-каналу “Olya Tortik Домашній Кондитер”.