Маринований морський окунь з цибулею і ялівцем, за цим рецептом, виходить пряний і дуже смачний. Він точно підкорить серця тих, хто любить рибні блюда, особливо, різні соління. Блюдо має збалансований смак, легку солодкість і виражений аромат димку, який рибі надає лісовий ялівець. Він перетворює структуру рибного філе, роблячи її щільною і досить пружною. Спробуйте маринувати окуня з цибулею і ялівцем за моїм рецептом і ви, точно, занесете його в свою кулінарну скарбничку! Цей простий покроковий рецепт з фото допоможе приготувати мариновану рибу в домашніх умовах не тільки смачно, але і легко, а головне – дуже смачно та швидко.
Інгредієнти: Морський окунь, Оцет, Приправа до риби, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор, Ялівець
Складові:
- сіль;
- морський окунь – 1 тушка;
- рослинна олія – 3 ст.л.;
- цибуля – 1 шт.;
- суміш перців;
- перець лимонний;
- оцет;
- ягоди ялівцю.
Як маринувати морського окуня в оцті з цибулею і ялівцем
Приготування страви потрібно почати з оброблення окуня. Спершу слід відсікти хвіст, голову і гострі плавники. Розрізати окуня на невеликі скибочки – можна залишити цілими шматочками (з хребтом) або розділити на половинки.
Теперь, треба щедро присипати рибу сіллю в глибокій ємності. Слідкуйте, щоб кожен шматочок окуня був в кристалах солі. Залиште рибу на три години в холодильнику для засолювання.
Поки відбувається засолка риби, потрібно приготувати ароматну заправку для маринування. Для цього, подрібніть півкільцями цибулю.
З’єднайте в банці для маринування цибулю, ягоди ялівцю, два види перцю та олію. Відправте баночку в холодильник.
Промийте окуня від солі, дайте стекти рідини і повністю залийте рибу чистим оцтом. Залишить так ще на три години.
З’єднайте у банці цибулю з ялівцем та спеціями з шматочками морського окуня. Закрийте кришкою, гарненько потрясіть і відправте майже готову рибну закуску в холодильник на добу.
Подається ароматна і дуже смачна маринована риба до столу разом з пікантною цибулькою. Смачного!
Соковитий, смачний і неймовірно пікантний маринований морський окунь відмінно урізноманітнить святкове застілля і стане родзинкою будь-якого меню. Якщо ви шукаєте смачні і швидкі пісні закуски, то обов’язково зверніть увагу на цей рецепт. Блюдо гармонійне за смаком, ароматне і відмінно поєднується з багатьма овочевими та борошняними стравами, особливо з любими гарнірами з картоплі. Подавати таку рибку варто охолодженою і не забудьте полити соковитим маринадом!