Маринований морський окунь по-домашньому - з цибулею і ялівцем

Маринований морський окунь по-домашньому – з цибулею і ялівцем

Маринований морський окунь з цибулею і ялівцем, за цим рецептом, виходить пряний і дуже смачний. Він точно підкорить серця тих, хто любить рибні блюда, особливо, різні соління. Блюдо має збалансований смак, легку солодкість і виражений аромат димку, який рибі надає лісовий ялівець. Він перетворює структуру рибного філе, роблячи її щільною і досить пружною. Спробуйте маринувати окуня з цибулею і ялівцем за моїм рецептом і ви, точно, занесете його в свою кулінарну скарбничку! Цей простий покроковий рецепт з фото допоможе приготувати мариновану рибу в домашніх умовах не тільки смачно, але і легко, а головне – дуже смачно та швидко.

Складові:

Маринований морський окунь з ялівцем по-домашньому

  • сіль;
  • морський окунь – 1 тушка;
  • рослинна олія – 3 ст.л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • суміш перців;
  • перець лимонний;
  • оцет;
  • ягоди ялівцю.

Як маринувати морського окуня в оцті з цибулею і ялівцем

Приготування страви потрібно почати з оброблення окуня. Спершу слід відсікти хвіст, голову і гострі плавники. Розрізати окуня на невеликі скибочки – можна залишити цілими шматочками (з хребтом) або розділити на половинки.

Маринований морський окунь з ялівцем по-домашньому

Теперь, треба щедро присипати рибу сіллю в глибокій ємності. Слідкуйте, щоб кожен шматочок окуня був в кристалах солі. Залиште рибу на три години в холодильнику для засолювання.

Маринований морський окунь з ялівцем по-домашньому

Поки відбувається засолка риби, потрібно приготувати ароматну заправку для маринування. Для цього, подрібніть півкільцями цибулю.

Маринований морський окунь з ялівцем по-домашньому

З’єднайте в банці для маринування цибулю, ягоди ялівцю, два види перцю та олію. Відправте баночку в холодильник.

Маринований морський окунь з ялівцем по-домашньому

Промийте окуня від солі, дайте стекти рідини і повністю залийте рибу чистим оцтом. Залишить так ще на три години.

Маринований морський окунь з ялівцем по-домашньому

З’єднайте у банці цибулю з ялівцем та спеціями з шматочками морського окуня. Закрийте кришкою, гарненько потрясіть і відправте майже готову рибну закуску в холодильник на добу.

Маринований морський окунь по-домашньому - з цибулею і ялівцем

Подається ароматна і дуже смачна маринована риба до столу разом з пікантною цибулькою. Смачного!

Маринований морський окунь з ялівцем по-домашньому

Соковитий, смачний і неймовірно пікантний маринований морський окунь відмінно урізноманітнить святкове застілля і стане родзинкою будь-якого меню. Якщо ви шукаєте смачні і швидкі пісні закуски, то обов’язково зверніть увагу на цей рецепт. Блюдо гармонійне за смаком, ароматне і відмінно поєднується з багатьма овочевими та борошняними стравами, особливо з любими гарнірами з картоплі. Подавати таку рибку варто охолодженою і не забудьте полити соковитим маринадом!