Крім традиційних м’ясних закусок та соковитого шашлику меню для пікніка можна урізноманітнити смачними смаженими на мангалі на решітці для грилю печерицями, що попередньо маринуються в запашному соусі. Поєднання пікантного смаку та чудового аромату не залишать таку страву без уваги та заслуженої похвали учасників пікніка.
Інгредієнти: Печериці, Рослинна олія, Сік лимона, Соєвий соус, Сушений часник
Пропоную детальний рецепт з покроково зробленими фото кожного етапу приготування, що допоможе приготувати смачну грибну закуску на мангалі. Спробуйте мариновані печериці запечені на мангалі та переконайтеся, що це дуже смачно та просто.
Необхідні продукти:
- печериці – 700 гр;
- рослинна олія – 70 гр;
- соус соєвий – 100 гр;
- сік із половинки лимона;
- часник сушений – 10 гр.
Для смаження на мангалі гриби потрібно вибирати середнього розміру, бо під час приготування гриби втрачають багато вологи та сильно зменшуються у розмірі. А дуже дрібні грибочки можуть провалитися крізь отворі решітки для грилю.
Зміст
Як приготувати печериці на мангалі на решітці-гриль
Перед початком приготування потрібно ретельно промити гриби. Для цього печериці на 10 хвилин заливаємо холодною водою. Після чого руками або щіточкою відмиваємо забруднення.
Як маринувати печериці в соєвому соусі
Приступаємо до приготування соєвого маринаду. Для початку в глибоку піалу вичавлюємо сік із половинки лимона.
В ємність з маринадом доливаємо рослинну олію та соєвий соус, приправляємо сушеним часником. Не рекомендую класти в маринад свіжий подрібнений часник через те, що під час смаження на мангалі шматочки часнику на поверхні печериць обвугляться і додадуть неприємного запаху грибам.
Компоненти маринаду для печериць ретельно перемішуємо до повного розчинення гранул часнику.
Після цього, заливаємо ароматним маринадом гриби та залишаємо приблизно на годину. Під час маринування печериці можна декілька разів обережно перемішати.
Оцінити вигляд вже маринованих грибів допоможе наступне фото.
Як смажити печериці на мангалі
Підготовлені печериці викладаємо щільними рядами на решітку для гриля.
Для готовності грибів достатньо смажити їх приблизно 20 хвилин на мангалі з розпаленим деревним вугіллям.
При цьому, кожні 5-7 хвилин потрібно перевертати решітку з печерицями, щоб вони рівномірно смажилися та не пригорали.
За кілька секунд до готовності гриби мають дуже апетитний вигляд, про що свідчить наступне фото.
Ароматні, з нотками пряних спецій та диму грибочки перекладаємо з решітки-гриль на блюдо та пригощаємо близьких грибною закускою.
В такий спосіб смажені на мангалі печериці виходять дивовижно смачними. Цього разу вони були вмить з’їдені, навіть швидше ніж м’ясний шашлик. 🙂
Мариновані печериці запечені на мангалі – відео-рецепти
Перший відео-рецепт дуже простий та мінімально калорійний, а тому, неодмінно дізнайтесь як автор готує смачні печериці на грилі.
Ці смачні запечені на решітці печериці в майонезі не будуть зайвим на природі. Автор використовує дуже цікавий маринад з доступних інгредієнтів. Запечені на вугіллі гриби виходять соковиті і смачні. Ця дивовижно ароматна грибна закуска внесе в меню пікніка різноманітність і зробить трапезу на природі просто незабутньою. Справжнє грибне задоволення!
Ну і ще один відео-рецепт – печериці на мангалі по-кавказьки. Смачні гриби на шампура – ароматні та соковиті.
Сподіваюся, що ці прості та швидкі у втіленні способи приготування грибної закуски на мангалі сподобаються і вам. Всім смачного!