Любите мариновані печериці? Не уявляєте жодного застілля без цих апетитних грибочків? Пропоную навчитися готувати їх в домашніх умовах. Цей простий рецепт дозволить не тільки впоратися з процесом приготування за 20 хвилин, але і істотно заощадить сімейний бюджет. Адже, магазинний варіант коштує недешево. ? До особливостей цієї пісної закуски можна віднести не тільки швидкість приготування, але і особливий маринад, який робимо без води. Мариновані печериці швидкого приготування готуються у власному соці та радують насиченим смаком. Швидко приготувати смачну грибну закуску вам допоможе мій перевірений і покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Гвоздика, Коріандр мелений, Оцет, Печериці, Цибуля, Часник
Складові:
- свіжі шампіньйони – 500 гр;
- часник – 2-3 зубчики;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- олія рослинна рафінована – 80 гр;
- оцет – 3 ст.л .;
- гвоздика – 5-6 шт;
- чорний перець горошок – 5 шт.;
- духмяний перець – 6 шт.;
- коріандр мелений – 0,5 ч.л.;
- лавровий лист – 2-3 шт;
- цукор – 1 ст.л.;
- сіль – 1 ч.л.
Як приготувати мариновані печериці швидко і смачно
Для смачних маринованих грибів будуть потрібні свіжі тугі молоденькі печериці. Постарайтеся вибрати печериці невеликого розміру – тоді не доведеться розрізати їх і готова страва буде виглядати дуже привабливо.
Гриби ретельно миємо, особливу увагу приділяємо ніжкам. Чисті печериці викладаємо в суху глибоку сковороду.
Включаємо нагрів трохи менше максимального і чекаємо, поки не почне виділятися грибний сік. Обсмажуємо гриби в такому режимі 5 хвилин, не забуваючи перемішувати.
Поки вони пускають сік, очистимо наші овочі. Цибулину ріжемо півкільцями, зубчики часнику – пластинками.
Для маринаду з’єднуємо в мисці цибулю, олію та спеції. Кількість спецій можете взяти за своїм смаком: чогось більше, а чогось менше.
Додаємо до грибів цибулю та маринад та залишаємо на 10 хвилин під кришкою. Після закипання – на малому вогні. Бажано пару раз акуратно перемішати печериці, так вони більш рівномірно промаринуються.
Готові грибочки перекладаємо в будь-яку відповідну ємність, яку можна щільно закрити, і заливаємо маринадом. Даємо повністю охолонути і подаємо до столу.
Ця пісна закуска з грибів може зберігатися в холодильнику до тижня, але навряд чи вона так довго залежиться. ?
Після того, як випробуєте мій фото-рецепт швидкого приготування, смачні мариновані печериці будуть часто з’являтися і на вашому столі. Приємного вам апетиту!!!