Мариновані овочі по-корейськи: пекінська капуста, морква і перець з часником

Якщо вам подобаються гострі овочеві салати, з неповторними та апетитними ароматами, то пропоную звернути увагу на цей овочевий салат по-корейськи. В рецептуру входять самі звичайні овочі, які в наших магазинах можна купити круглий рік. Швидко мариновані овочі по-корейськи виходять ароматними, соковитими, смачними і корисними.

Корейський салат із свіжих овочів – це гарна знахідка для тих, хто не дуже полюбляє готувати, адже його можна зробити про запас та зберігати у холодильнику. На вигляд страва виходить дуже гарною та яскравою, овочі між собою вдало поєднуються, а спеції тільки доповнюють їх смак. Щоб простіше було готувати цю смачну овочеву закуску, користуйтесь рецептом та покроково зробленими мною фотографіями.

Для приготування салату:

Овочі по-корейськи

  • качан пекінської капусти – 2 кг;
  • болгарський перець – 800 гр;
  • морква – 600 гр;
  • цілий часник – 1-2 шт.

Для приготування салатної заправки:

  • цукор – 50 г;
  • рослинна олія – 100 г;
  • червоний мелений перець – 0,5 ч. л.;
  • мелений коріандр – 2 ч. л.;
  • мелений чорний перець – 2 ч. л.;
  • сіль кухонна – 15 г;
  • оцет – 50 мл.

Для салату треба обрати саме великий качан капусти: чим він більший, тим більше соку міститься в його листах. Найбільш соковитою частиною вважаються білі прожилки біля основи качана. В них міститься багато клітковини, отже, листя потрібно нарізати разом з білою частиною. Качан має бути цілісіньким. Якщо верхні листя виглядають зів’ялими, їх краще видалити.

Моркву, також, краще обирати більш соковиту, насиченого помаранчевого кольору. Ідеально підходять такі сорти як «каротель» чи «ласун».

Болгарський перець теж має бути м’ясистим та соковитим, колір неважливий.

Як приготувати овочі по-корейськи в домашніх умовах

Перчик треба промити, видалити плодоніжки, серцевину та насіння. Розрізати його навпіл, а потім, кожну половинку тоненькими смужками.

Овочі по-корейськи

Капусту промити під проточною водою, розібрати качан на окремі листочки. Це зробити нескладно, просто треба робити надріз біля основи качана та відділяти по одному листочку.

Овочі по-корейськи

Кожний листочок треба нашаткувати смужками, так само, як перець.

Овочі по-корейськи

Моркву промити, зішкребти ножем чи овочечисткою верхню шкірку та натерти на терці, краще на спеціальній – для корейської моркви. Смужки виходять тоненькі, довгі та охайні.

Овочі по-корейськи

Часник можна подрібнити любим зручним способом.

Усі інгредієнти треба поєднати у глибокій мисці, додати до них усі спеції, сіль, цукор, олію та оцет.

Овочі по-корейськи

Овочі добре перемішуються до тих пір, поки повністю не розчиниться цукор та сіль. Рекомендую це робити просто чистими руками, а не ложкою. При такому перемішуванні краще розподіляться спеції. Приминати руками капусту не треба.

Овочі по-корейськи

Наш корейський салат, майже, готовий. Лишилося тільки зібрати його в банку та поставити у холодне місце на деякий час, щоб овочі виділили сік та промаринувалися. Достатньо зачекати пару годин.

Овочі по-корейськи

Такий маринований салат швидкого приготування можна подавати на стіл вже через 2-3 години. Якщо є можливість, то краще зачекати добу. За цей час овочі стануть ще більш соковитими та ароматними. Термін зберігання цього корейського салату за умови, що він знаходиться у холодильнику, два тижні.

Овочі по-корейськи

Овочі по-корейські – відео-рецепти

Пропоную випробувати в домашніх умовах рецепти і інших господинь. Ютуб як найкраще підходить для того, аби можна було легко та просто ділитись своїм досвідом з іншими.

В складі цього маринаду присутня куркума, а отже мариновані овочі виходять красивого яскраво-жовтого кольору.

Ще хочу запропонувати нереально смачний овочевий салат по-корейськи з баклажанами. Баклажани гарно зберігають форму, не розпадаються,  а овочі відмінно доповнюють смак.

А цей овочевий салат в корейському стилі готовий для подачі на стіл вже через 15 хвилин.

Ну і на завершення, кабачки по-корейськи від Ольги Матвєй – дивовижна смачна та пікантна овочева закуска.

Зауважу, що смачні та пікантні овочі по-корейські можна подавати у якості закуски до повсякденного меню та до святкового столу. Овочевий гострий салат доречний до будь-яких гарячих закусок та гарнірів, вдало доповнює самі різноманітні другі страви.