Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею – смачний салат з редиски

Якщо Вам уже приїлися звичайні салати зі свіжої редиски, то хочу запропонувати Вам свій рецепт. Я мариную редиску з молодим бурячком, зеленню та часником. Завдяки часникові маринований редис стає приємно гострим, буряк надає гарного кольору та оригінального смаку, а зелена цибуля та петрушка роблять салат пікантним.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Інгредієнти:

  • редиска – 600 гр.;
  • цибуля зелена – 1 пучок;
  • петрушка – 1 пучок;
  • буряк (краще молодий) – 250 гр.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Для маринаду:

  • соус соєвий – 40 гр.;
  • рослинна олія – 40 гр.;
  • цукровий пісок – 30 гр.;
  • сіль 5 гр.;
  • часник – 1 головка (невелика);
  • яблучний (або столовий) оцет – 30 гр.

Як маринувати редиску з буряком і часником

Петрушку ретельно вимиваємо, видаляємо стебла, вони не потрібні, а листочки дрібно нарізаємо.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Далі так само миємо зелену цибулю, білі кінчики відрізаємо, цибулю кришимо ножем на шматочки приблизно два сантиметри довжиною.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Редиску промиваємо у холодній воді, відрізаємо з обох сторін кінчики.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Редиску потрібно нарізати не дуже тонкими кільцями, товщиною приблизно 3-4 мм.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Якщо Ви використовуєте для маринування молодий бурячок, то досить гарно його вимити та відрізати кінчики, шкірку очищати не обов’язково. А от старий коренеплід має грубу шкірку, її потрібно очистити.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Тепер буряк розрізаємо навпіл, кожну половинку ріжемо ще на три частини, далі кришимо частинками, як на фото. Звертаю Вашу увагу, що буряк шаткувати потрібно тоншими пластинами, ніж кільця редиски, адже буряк маринується довше, ніж ніжна редиска.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Всі овочі для салату приготовані, викладаємо їх у глибоку миску та старанно перемішуємо.

Приступаємо для приготування маринаду.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Головку часнику чистимо від лушпиння та пропускаємо зубчики через прес. У глибоку тарілку викладаємо часник, цукор, сіль, вливаємо оцет, соєвий соус та рослинну олію, ретельно перемішуємо.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Отриманою заправкою заливаємо редиску з буряком та зеленню. Щоб овочі швидше промаринувалися, накриваємо салат плоскою тарілкою (я накрила кришкою контейнера, як на фото) та ставимо зверху груз.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Овочі пустять сік через кілька годин, а через чотири години добре промаринуються. Смачний та оригінальний за кольором та смаком салат з редиски, буряка та зелені можна подавати до столу.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски

Коли салат уже повністю просолився, я складаю його в банки та накриваю кришками, його можна зберігати в холодильнику не більше семи днів.

Маринована редиска з буряком і зеленою цибулею - смачний салат з редиски