Якщо Вам уже приїлися звичайні салати зі свіжої редиски, то хочу запропонувати Вам свій рецепт. Я мариную редиску з молодим бурячком, зеленню та часником. Завдяки часникові маринований редис стає приємно гострим, буряк надає гарного кольору та оригінального смаку, а зелена цибуля та петрушка роблять салат пікантним.
Інгредієнти: Буряк, Зелена цибуля, Оцет, Петрушка, Редис, Рослинна олія, Сіль, Соєвий соус, Цукор, Часник
Інгредієнти:
- редиска – 600 гр.;
- цибуля зелена – 1 пучок;
- петрушка – 1 пучок;
- буряк (краще молодий) – 250 гр.
Для маринаду:
- соус соєвий – 40 гр.;
- рослинна олія – 40 гр.;
- цукровий пісок – 30 гр.;
- сіль 5 гр.;
- часник – 1 головка (невелика);
- яблучний (або столовий) оцет – 30 гр.
Як маринувати редиску з буряком і часником
Петрушку ретельно вимиваємо, видаляємо стебла, вони не потрібні, а листочки дрібно нарізаємо.
Далі так само миємо зелену цибулю, білі кінчики відрізаємо, цибулю кришимо ножем на шматочки приблизно два сантиметри довжиною.
Редиску промиваємо у холодній воді, відрізаємо з обох сторін кінчики.
Редиску потрібно нарізати не дуже тонкими кільцями, товщиною приблизно 3-4 мм.
Якщо Ви використовуєте для маринування молодий бурячок, то досить гарно його вимити та відрізати кінчики, шкірку очищати не обов’язково. А от старий коренеплід має грубу шкірку, її потрібно очистити.
Тепер буряк розрізаємо навпіл, кожну половинку ріжемо ще на три частини, далі кришимо частинками, як на фото. Звертаю Вашу увагу, що буряк шаткувати потрібно тоншими пластинами, ніж кільця редиски, адже буряк маринується довше, ніж ніжна редиска.
Всі овочі для салату приготовані, викладаємо їх у глибоку миску та старанно перемішуємо.
Приступаємо для приготування маринаду.
Головку часнику чистимо від лушпиння та пропускаємо зубчики через прес. У глибоку тарілку викладаємо часник, цукор, сіль, вливаємо оцет, соєвий соус та рослинну олію, ретельно перемішуємо.
Отриманою заправкою заливаємо редиску з буряком та зеленню. Щоб овочі швидше промаринувалися, накриваємо салат плоскою тарілкою (я накрила кришкою контейнера, як на фото) та ставимо зверху груз.
Овочі пустять сік через кілька годин, а через чотири години добре промаринуються. Смачний та оригінальний за кольором та смаком салат з редиски, буряка та зелені можна подавати до столу.
Коли салат уже повністю просолився, я складаю його в банки та накриваю кришками, його можна зберігати в холодильнику не більше семи днів.