Ароматна і пікантна маринована курка в медовому соусі ідеально збалансована за смаком: має помірну гостроту, приємний кислий смак та пікантну солодкість. Курка з медом і спеціями, смачна як гаряча, так і холодна закуска. Вона відмінно підходить як для повсякденного меню, так і для святкового застілля. У запропонованому медовому маринаді можна маринувати як цілу курку, так і окремі її частини. Сьогодні я зібралась приготувати курячі гомілки і крила. Мариновану за цим рецептом курку можна як запікати у духовці, так і смажити чи тушкувати. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі тонкощі такого приготування смачної страви з куриці.
Інгредієнти: Куряче м'ясо, Лимон, Мед натуральний, Орегано, Паприка, Перець чорний мелений, Сіль, Спеції для курки, Сушений часник
Кухня: Азіатська кухня
Складові:
- куряче м’ясо – 1 кг;
- сушений часник – 1 ч.л.;
- лимон – 1/2 шт.;
- мед натуральний – 2 ч.л.;
- паприка – 1 ч.л.;
- перець чорний мелений – 1/2 ч.л.;
- орегано – 1 ч.л.;
- сіль – 2 ч.л.;
- спеції для курки – 1 ч.л.
Як приготувати курку в медовому соусі
Починаємо приготування з підготовки курячих шматочків. Для початку, їх потрібно ретельно вимити і натерти сіллю і меленим чорним перцем.
Медовий маринад для курки
Щоб зробити маринад чи то соус, потрібно всипати в глибоку миску всі спеції, часточки лимона і мед.
Ретельно перемішати всю ароматну суміш.
Опустити в пікантний соус підготовлене куряче м’ясо і перемішати. Залишити маринуватися суміш на пару годин. Якщо є час, то краще на цілу ніч.
Після маринування, м’ясо курки можна готувати різними способами. Наприклад, запекти в духовці у фользі, просто в формі для запікання, в рукаві для запікання або ж обсмажити на сковорідці до рум’яної смачної та красивої скоринки. Саме цей спосіб (запікання в духовці в рукаві) і вибрала я сьогодні. Зазвичай, у моєму повсякденному меню смачна курка з медом і спеціями подається до столу гарячою. Але і в якості холодної закуски на святковому столі вона зникає дуже швидко. Смачного!
Запропонована закуска у вигляді пікантної маринованої в медовому маринаді курочки стане гарним доповненням до гарнірів з картоплі, легких овочів і рису. Страва, проста та легка в приготуванні, назавжди підкорить любителів азійської кухні. Лише півгодини на запікання і смачна маринована курка в медовому соусі готова!