Манти з м'ясом і картоплею - смачно і просто

Манти з м’ясом і картоплею – смачно і просто

Манти вважаються родичами пельменів, тільки розміром вони побільші і готуються на пару в пароварці або мультиварці. Начинку для тіста можна приготувати різну, наприклад, в нашому рецепті ми готуємо манти з м’ясом і картоплею. Картопля сира, а фарш накрутили з курячої грудки, але можна взяти і будь-який інший фарш (змішаний, зі свинини і з яловичини). Тісто для домашніх мантів пропоную замісити на воді і курячому яйці. Подробиці демонструє покроково оформлений рецепт з фото.

Інгредієнти:

  • борошно (бажано вищого гатунку, пшеничне) – 2,5 склянки;
  • вода – 200 мл;
  • яйце сире куряче – 1 штука;
  • куряча грудка (філе) – 350 гр;
  • цибуля-ріпка – 0,5 штуки;
  • картопля – 2 штуки;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за бажанням;
  • олія рослинна – 1 ст. ложка.

Як приготувати манти з картоплею і фаршем

З борошна, сирого курячого яйця, охолодженої кип’яченої води і дрібки солі замішуємо для тісто мантів. Поки будемо готувати начинку з сирою картоплею і курячим фаршем, тісто потрібно завернути в поліетиленовий мішечок і прибрати на полицю холодильника.

Для приготування начинки прокручуємо куряче філе спільно з ріпчастою цибулею.

Очищаємо картоплю, нарізаємо її для додавання в курячий фарш дрібними кубиками. Інгредієнти начинки для мантів солимо, на свій смак, і перчимо.

Добре перемішуємо. Проста і дуже смачна комбінована начинка для домашніх мантів на пару готова.

Відстояне тісто розкачуємо для подальшої нарізки круглих заготовок в тонкий пласт. Щоб отримати круглі заготовки ми використовували кулінарне кільце. Воно повинно бути діаметром від 10 до 15 см, в залежності від бажаного розміру готових мантів.

У центр кожної круглої заготовки поміщаємо, приблизно, по одній повній столовій ложки начинки.

Скріплюємо протилежні краю, ховаючи начинку.

Потім, скріплюємо залишені відкриті краї заготовок (орієнтуємося на фото).

З’єднуємо утворені протилежні кінці між собою. Всі манти формуємо подібним чином. Тепер ви знаєте як ліпити манти правильно! 😉

Змащуємо поверхню, на яку будемо укладати манти, рослинною олією. Розміщуємо зліплені заготовки на решітці.

Готуємо кожну партію на пару, приблизно, 35 або 40 хвилин.

Подаємо як гарячу закуску (друга страва) з будь-яким соусом. У нас сьогодні кетчуп. Смачного!

Манти з м’ясом і картоплею – відео-рецепти

Звертаю увагу, що страва може відрізнятися способом подрібнення начинки, складом тіста або способом ліплення мантів. Отже, про інші способи приготування пропоную дізнатися від досвідчених і перевірених кулінарних блогерів ютуба.

Ось як готує картопляні манти з фаршем бабуся Емма. Використовуючи її поради обов’язково спробуйте приготувати їх самостійно в домашніх умовах.

Автор наступного відео-рецепту розповість і покаже свій спосіб як ліпити манти. У вас теж вийде і смачно, і правильно.

Обов’язково приготуйте дивовижно смачні манти з картоплею і рубаним м’ясом, які пропонує готувати автор наступного відео.

Цей відео-рецепт дуже схожий на покроковий з фото, тільки фарш автор використовує не курячий, а свинячий.