Чудовий початок дня з ароматом ваніліну, який розноситься по всьому будинку, коли готуєш манні оладки на молоці з родзинками і чорносливом. Вони виходять пухнасті і дуже ніжні. За бажанням можна додати ложечку збитих вершків і ложечку улюбленого джему. Покроково весь процес приготування викладено в моєму рецепті з фото.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Манна крупа, Молоко, Родзинки, Цукор, Чорнослив
Для манних оладок знадобиться:
- 1 пакет (1 літр) молока 4% -6% + щіпка солі;
- 220 грам манної крупи;
- 75 грам цукру + 1 ч. ложка ванільного цукру;
- 130 грам в / с пшеничного борошна;
- 60 грам родзинок;
- 20 г чорносливу.
Як приготувати манні оладки з родзинками і чорносливом
Родзинки і чорнослив поміщаємо в глибоку чашу, заливаємо окропом на 7 хвилин. Потім, воду зливаємо і викладаємо ягоди на серветку.
Далі, ставимо каструлю з молоком (800 мл) і сіллю на вогонь. Манну крупу з’єднуємо з рештою холодного молока (200 мл) і перемішуємо. Вливаємо манну суміш в гаряче молоко, при цьому, потрібно інтенсивно перемішувати всю масу в каструлі. Такий спосіб заварювання манки дає можливість уникнути появи грудочок. Тепер, всипаємо цукор змішаний з ваніллю і варимо кашу до повної готовності.
У кашу вводимо родзинки і порізаний на шматочки чорнослив. Змішуємо їх з кашею і всипаємо борошно, поки манка ще гаряча і борошно встигне заваритися. Все добре змішуємо.
За допомогою двох столових ложок формуємо оладки, кладемо їх в гарячу олію на сковороду і смажимо їх з двох сторін.
Всі оладки з манки знімаємо зі сковороди на блюдо з одноразовим рушником. Воно вбере в себе залишок олії.
Ось такі смачні манні оладки з родзинками і чорносливом в розрізі у мене сьогодні вийшли.
Як бачите, щоб приготувати такий смачний десерт з простої манної крупи, часу багато не потрібно. Скористайтеся моїм простим рецептом і почастуєте рідних смачними оладками з манної каші. ?