Мандариновий джем з шкіркою - ароматний прошарок для тортів та тістечка

Мандариновий джем з шкіркою – ароматний прошарок для тортів та тістечка

Особисто у мене Новий рік асоціюється з ароматом мандаринів. Так-так-так, не з ялинкою, як у більшості, а саме з цими апетитними цитрусовими. Чому так? Просто у нас все моє свідоме життя вбирається штучна ялинка, а мандаринки завжди натуральні. ? Тому, я вирішила надати і своєму новорічному торту мандаринові нотки. Зробити це легко, якщо приготувати домашній мандариновий джем з шкіркою. Він виходить яскравим за кольором, насиченим за смаком і дуже ароматним. Зовсім тоненький прошарок цього смачного джему з мандаринів здатен до невпізнання змінити традиційний та перевірений рецепт торта або тістечок. Завдяки такій мандариновій начинці, звичний десерт зазвучить по-новому і в домі з’явиться дух новорічних свят. Таким чином впевнена, що мій покроково оформлений рецепт з фото вам обов’язково стане у нагоді.

Інгредієнти:

  • мандарини – 5-6 шт.;
  • цукор – 200 гр;
  • вода – 125 мл.

Зауважу, що мандарини для джему краще брати з тонкою шкіркою. Ідеально підходять грузинські. Часто зустрічаються на прилавках мандарини сорту клементин. Їх не рекомендую брати. Вони будуть сильно гірчити і потребують тривалого виварювання.

Мандариновий джем з шкіркою для торта

Як приготувати мандариновий джем в домашніх умовах

Щоб зварити джем, мандарини потрібно ретельно помити з милом і сполоснути проточною водою. Далі, заливаємо їх разом з шкіркою холодною водою і ставимо на вогонь. Даємо закипіти, зливаємо воду, знову заливаємо холодною і знову чекаємо моменту закипання. Цю операцію потрібно повторити 5 разів. В останній воді варимо мандарини до тих пір, поки шкірку можна буде вільно проколоти дерев’яною паличкою. Варені мандарини потрібно остудити, розрізати та вибрати з них зернятка.

Мандариновий джем з шкіркою для торта

Мандаринки разом з шкіркою перебиваємо блендером в однорідну масу.

Мандариновий джем з шкіркою для торта

Тим часом, варимо з води і цукру сироп. В ідеалі, треба варити до такого стану, коли  за краплею, пущеною з ложки, потягнеться цукрова нитка.

Мандариновий джем з шкіркою для торта

У сироп додаємо мандаринове пюре і варимо, постійно помішуючи, до прозорості. Спробуйте готовий джем на смак. Може знадобитися додати ще трохи цукру або підкислити лимонним соком чи кислотою.

Мандариновий джем з шкіркою для торта

Перед використанням джем з мандаринів потрібно остудити.

Мандариновий джем з шкіркою для торта

Якщо ви готуєте таку начинку для торта заздалегідь, то гарячим складіть мандариновий джем в чисту банку і закрийте герметичною кришкою. У такому вигляді в холодильнику він спокійно проведе кілька місяців. У мене ж він довго зберігатись не буде. Я його використовую для просочення оригінального горіхового бісквіту, і, додавши шоколадний масляний заварний крем, приготую на Новий рік шикарний ароматний мандариновий торт. ?

Солодкого вам Нового року та Різдва!