Мандарини перед Новим роком є всюди. Їх можна знайти навіть … у бісквіті. ? Жарти жартами, але я хочу запропонувати вам спекти незвичайний і дуже смачний горіховий бісквіт з мандаринами. Ще одна особливість рецепту в тому, що пекти будемо бісквіт без борошна. Натомість використаємо сухарі. Випічка виходить дуже ніжною і не потребує додаткового просочення коржів. Мандаринова нотка надає випічці особливий шарм. Спекти оригінальний мандариновий бісквіт з горіхами і сухарями зможете і ви, якщо повторите все покроково, як показано у рецепті з фото.
Інгредієнти: Горіхи, Мандарини, Сухарі, Цукор, Яйця
Інгредієнти для бісквіта:
- яйця курячі – 4 штуки;
- мелені волоські горіхи – 125 гр;
- цукор – 125 гр;
- сухарі білі мелені – 50 гр;
- мандарин – 1 шт.
Як приготувати мандариновий бісквіт з горіхами і сухарями
Насамперед помийте ретельно мандаринку, розріжте її та видаліть кісточки. Збийте її в блендері у пюре.
Яйця для бісквіта вибирайте розміром побільше. Вони мають бути охолодженні. Я беру їх прямо з холодильника. Проводимо маніпуляцію з розділення жовтків і білків. Здобуті білки потрібно збити до міцної піни та прибираємо їх до холодильника.
Жовтки починаємо збивати разом з цукром до стану густої сметани.
У збиті жовтки додаємо мандаринове пюре, мелені горіхи (я їх попередньо злегка прожарюють, щоб вони були більш ароматні) і сухарі. Сухарі я роблю сама. Сушу в духовці зачерствілі шматочки булок і батона, а потім перемелюю блендером.
Перемішуємо всі інгредієнти. І додаємо третину збитого білка. Акуратно і ніжно все перемішуємо. Повторюємо операцію з додавання білка ще двічі.
У підсумку, отримуємо повітряне бісквітне тісто.
Цієї кількості тіста вистачить на форму 22-23 см діаметром. Готовий високий та пишний бісквіт, що вийде, потрібно розрізати навпіл. Хочете отримати вищий – використовуйте для випічки форму 18-20 см.
Схема випікання стандартна: приблизно півгодини при 180 градусах. Духовку розігріваємо заздалегідь. Перевірити готовність випічки можна традиційно – дерев’яною паличкою. Готовий мандариновий бісквіт з горіхами повинен охолонути в формі, яку під час охолодження слід тримати у положенні догори дном.
Такий ніжний і ароматний мандариновий бісквіт з горіхами відмінно поєднується як з масляним, так і з заварним, вершковим та сметанним кремами. Готовий корж виходить смачний, високий, пишний і універсальний. Додавши до таких коржів мандариновий джем і заварний масляний крем я приготую дуже смачний мандариновий торт до Нового року .
Якщо не хочете для своєї випічки використовувати горіхи та сухарі, а волієте скористатись мукою, то не менш смачний мандариновий бісквіт можете спекти використавши цей відео-рецепт від пані Галини з ютуб-каналу “Halyna Жизнь в Мадриде.Испания.”.
Смачних вам шедеврів і нехай ваш бісквіт завжди буде самий смачний та самий пишний!