Зараз ми вам розкажемо, як можна приготувати тістечка безе в мультиварці. Це дуже простий рецепт, а результат виходить кращим за будь-які сподівання.
Інгредієнти: Ванільна есенція, Лимонна кислота, Харчові барвники, Цукор, Яйце
Вам необхідно взяти:
- білок яєчний – 2 штуки;
- цукровий пісок – 6 столових ложок;
- лимонна кислота – на кінчику ножа;
- ванільна есенція – 1-2 краплі;
- барвник харчовий – за бажанням.
Як зробити тісто-основу для безе
Спочатку візьміть охолоджені білки.
Збийте їх до стійких піків за допомогою вінчика або міксера.
Додайте трохи лимонної кислоти і ванільної есенції (щоб страва була ароматною), цукор, та продовжуйте збивати. Також можна додати і барвник, якщо бажаєте.
Наприклад, з вишневим барвником у вас вийдуть ніжно-рожеві тістечка.
Як спекти безе в мультиварці
Покладіть на дно мультиварки коло з пергаменту, яке ви попередньо вирізали.
Візьміть кулінарний мішок та витисніть тістечка на пергамент.
Ввімкніть програму “Випічка” на 40-50 хвилин. Через 10-20 хвилин відкрийте кришку, випустіть пару та закрийте її не дуже щільно.
Не лякайтеся, що готове безе трохи липне. Коли воно охолоне, то стане таким, яким ми звикли його бачити.
Витягати тістечка краще з папером, бо коли безе тепле воно погано відділяється від пергаменту. Та коли охолоне – зразу ж знімається.
Такі тістечка можна подавати на святковий стіл. Гості точно високо оцінять цей десерт.