Маково-сирна запіканка з крохмалем на збитих білках

Маково-сирна запіканка з крохмалем на збитих білках

Запропонована в цьому рецепті ніжна і дуже смачна сирна запіканка з крохмалем, маком та журавлиною урізноманітнить чаювання, солодкий стіл та святкове застілля. Десерт, замішаний на білках, виходить ароматним, корисним і дуже ніжним за текстурою. Перевагою такої запіканки із сиру і крохмалю є низька калорійність і простота приготування. Покроково оформлений рецепт з фото цього швидкого маково-сирного десерту з журавлиною допоможе створити вам чудову солодку страву всього за 40 хвилин!

Складові:

Макове-сирна запіканка з крохмалем і зі збитими білками

  • крохмаль – 40 гр;
  • журавлина – 100 гр;
  • сир – 400 гр;
  • ванільний цукор – до смаку;
  • сметана – 150 гр;
  • мак – 1,5 ч.л.;
  • сіль – щіпка;
  • яєчні білки – 3 шт.;
  • кориця – до смаку;
  • цукор – 120 гр.

Як приготувати сирну запіканку з крохмалем на збитих білках

Починається приготування з того, що потрібно гарненько перетерти сир з ваніллю, сіллю, крохмалем і сметаною. Найкраще для цього обирати жирну сметану.

Макове-сирна запіканка з крохмалем і зі збитими білками

Далі – додати в тісто мак і ретельно перемішати сирну масу.

Макове-сирна запіканка з крохмалем і зі збитими білками

З’єднати яєчні білки з цукром.

Макове-сирна запіканка з крохмалем і зі збитими білками

Потрібно просто збити компоненти до стану пишної повітряної маси.

Макове-сирна запіканка з крохмалем і зі збитими білками

Додати білки до сирного тіста і гарненько перемішати.

Макове-сирна запіканка з крохмалем і зі збитими білками

Викласти половину творожної маси до форми, застеленої пергаментом. Покрити тісто шаром сушеної журавлини.

Макове-сирна запіканка з крохмалем і зі збитими білками

На ягоди покласти другу частину тіста і вирівняти верхівку лопаткою. Відправляємо наш сирний десерт в духову шафу та випікаємо при 150 градусах. Печеться запіканка в духовці не більше як півгодини.

Макове-сирна запіканка з крохмалем і зі збитими білками

Після завершення процесу випікання не потрібно витягувати її з гарячої духової шафи відразу. Краще залишити запіканку в духовці до повного охолодження. Охолоджений макове-сирний десерт нарізати на шматочки і подавати до кави або чаю. Смачного!

Макове-сирна запіканка з крохмалем і зі збитими білками

Ніжна і смачна сирна запіканка з крохмалем, маком і сухофруктами – чудова альтернатива для покупних калорійних солодощів. Десерт легкий та має м’яку кремову консистенцією. Зазначу, що таку запіканку можна спекти з будь-якими іншими сухофруктами або ягодами, можна додавати шоколад, горіхи і прянощі. Таку випічку нашвидкоруч можна зробити і зовсім не калорійною,  замінивши цукор на цукрозамінник.