Друга половина 20-го століття відома в кулінарному світі тим, що майже в кожній родині улюбленою стравою були макарони по-флотськи. Є пропозиція трохи видозмінити класичний рецепт приготування, замінивши традиційний фарш на варену ковбасу. Кожен етап приготування легко зрозуміти, тому що їх супроводжують покрокові фото.
Інгредієнти: Вода, Ковбаса, Макарони, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Хмелі-сунелі, Цибуля
Складники:
- 300 грамів макаронів;
- 1 ст. л. без верху солі;
- півтора літра води;
- 250 грамів ковбаси;
- 1 червона цибулина;
- пів ч. л. приправи “Хмелі-сунелі”;
- пів ст. л. томатної пасти;
- 2 ст. л. соняшникової олії.
Як готувати макарони по-флотськи з ковбасою
Головною умовою смачної страви в кінцевому результаті є правильно відварені макарони.
Для початку, у каструлю потрібно налити 2-2,5 літри холодної води, поставити на вогонь та дочекатися доки вона закипить. У киплячу воду слід всипати сіль і розмішати, щоб вона повністю розчинилася.
Потім, можна вкидати макарони, обов’язково перемішавши, інакше вони прилипнуть до каструлі. Варитися вони мають протягом 7-8 хвилин. Коли пройде зазначений час, варто спробувати макарони на смак, якщо потрібно, то слід залишити їх на вогні ще на трохи.
Готові макаронні вироби необхідно процідити через друшляк і промити холодною водою, потрібно дочекатися, щоб злилася вся зайва рідина. Основний інгредієнт для страви готовий.
Далі, треба зайнятися безпосереднім процесом приготування макаронів по-флотськи з ковбасою на сковорідці.
У розігріту сковороду слід налити олію та відправити до неї цибулину, нарізану кубиком. Вона повинна смажитися протягом 5 хвилин на середньому вогні.
Ковбасу, теж нарізану невеликими кубиками, потрібно викласти на сковороду до цибулі. Обсмажувати її варто не менше, ніж 7 хвилин на середній температурі.
Потім, необхідно додати томатну пасту (бажано густої консистенції) та все перемішати.
Після цього, потрібно додати (за смаком) сіль та “хмелі-сунелі” чи якусь іншу приправу. Смажитися все разом повинно ще хвилину. Не слід забувати час від часу помішувати вміст сковорідки.
Насамкінець ситну засмажку можна змішувати з відвареними макаронами й продовжувати смажити, (постійно помішуючи), вже все разом на тому ж вогні 10-15 хвилин.
Якщо є бажання, щоб макарони по-флотськи з ковбасою були більш підсмаженими, то час готування можна збільшити до 20-25 хвилин.
Подавати просту, ситну та смачну страву з макаронів слід з соусом, який подобається найбільше, притрусивши, якщо хочеться, зеленню кропу чи петрушки.