Коли приходить сезон кабачків, господині стараються приготувати з них якомога більше страв, щоб сповна насолодитися їх смаком. Тому їм цікаво буде ознайомитися з рецептом дієтичних, смачних, повітряних мафінів з кабачків з сиром. Червоний солодкий перець тут відіграє роль красивого контрасту. А головним компонентом є, звичайно ж, кабачок. Пармезан сміливо можна замінити будь-яким іншим напівтвердим сиром. Готувати буде легше, якщо мати під руками покроковий фоторецепт.
Інгредієнти: Болгарський перець, Борошно, Висівки, Зелень петрушки, Кабачки, Крупа манна, Молоко, Оливкова олія, Перець чорний мелений, Розпушувач, Сир, Сіль морська, Яйце
Складники:
- 2 молоді кабачки;
- 125 грамів «Пармезану»;
- 2 великі курячі яйця;
- пів пучка зелені петрушки;
- третина червоного солодкого перцю;
- 100 мілілітрів молока (2,6% жирності);
- 3 ст. л. манки;
- 170 грамів пшеничної муки;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ст. л. пшеничних висівок;
- півтори щіпки морської солі;
- 1 щіпка чорного меленого перцю;
- 30 мілілітрів оливкової олії (EV).
Як приготувати мафіни з кабачків з сиром
Кабачки потрібно помити. Молоду шкірку знімати не треба. В зручну посудину слід натерти овоч і сир пармезан на дрібній тертці.
Муку слід з’єднати з розпушувачем, манкою, сіллю, висівками та перцем. Потім, варто ввести жовтки, влити молоко та перемішати все. Суміш має мати вигляд густої сметани. Якщо вона надто густа, то її можна розбавити молоком. Цю масу необхідно вилити до кабачків із сиром і перемішати. Білки треба збити в пишну піну й акуратно, лопаткою, ввести в тісто.
Потім, до кабачкового тіста потрібно додати дрібно нарізану зелень петрушки та нарізку червоного солодкого перцю. Насамкінець, слід влити оливкову олію.
Після цього, отримане тісто необхідно викласти в силіконові формочки та відправити їх в завчасно розігріту духовку до 180 °C. Пектися мафіни з кабачків повинні протягом 18-20 хвилин.
Коли пройде зазначений час, кабачковими мафінами з сиром можна смакувати. У розламаному вигляді на фото видно, що їх тісто має пишну й повітряну структуру, а це обіцяє неабиякий смак.
Після не досить тривалого готування, на всіх чекає приємне смачне задоволення.