М’ясний пиріг з лаваша з куркою і сиром в духовці

Зі мною погодиться кожна господиня, якщо я скажу, що маючи вдома лаваші та дещо з мінімальних запасів провіанту, можна створити справжнє диво. Страва, яка водночас схожа на запіканку та пиріг, з двома видами сирів та курячим філе, надто смачна, щоб одноосібно користуватися цим рецептом. Отже, сьогодні готуємо м’ясний пиріг з лаваша з куркою і сиром.

Головний плюс такої швидкої випічки в тому, що вам не потрібно витрачати час на замішування тіста і випікання коржів. Відразу переходимо до формування та запікання. Завдяки чарівній простоті приготування сирний пиріг з курячою грудкою важко зіпсувати. А як звабливо смачно виглядає поєднання плавленого м’якого сиру та хрусткої сирної скоринки! Ви також хочете це побачити та посмакувати? Тоді просто повторіть дома цей покроково оформлений фото-рецепт. Всі фотографії зроблені мною під час приготування.

Інгредієнти:

  • тонкі лаваші (1 упак.) – 12 шт.;
  • куряче філе – 200 гр;
  • яйця – 2 шт.;
  • плавлений сирок – 2 шт.;
  • тертий пармезан – 30 гр;
  • мелена паприка та червоний перець – по 0,5 ч. ложки.

Як приготувати пиріг з лаваша з куркою і сиром в духовці

Першим ділом треба натерти плавлений сир та змішати його з яйцями. Блендер впорається з цим завданням значно скоріше.

Сирний пиріг з тонкого лаваша з курячою грудкою

Збивати потрібно до тих пір, поки суміш не стане кремоподібною.

Сирний пиріг з тонкого лаваша з курячою грудкою

До сиру з яйцями додати подрібнене куряче філе та спеції. Збити ще раз.

Сирний пиріг з тонкого лаваша з курячою грудкою

Пиріг можна випікати у формі чи пательні з великими бортами. Змащуємо форму олією та кладемо на дно перший лаваш.

М'ясний пиріг з лаваша з куркою і сиром в духовці

На корж треба викласти дві столові ложки сирно-курячої начинки та розрівняти по всій поверхні.

М'ясний пиріг з лаваша з куркою і сиром в духовці

Зверху покласти ще один лаваш, потім – начинку. Продовжуємо шари поки не залишиться останній лаваш. Накриваємо ним пиріг, кладемо на нього трохи начинки та добре її розрівнюємо. Посипаємо сформований пиріг тертим пармезаном.

М'ясний пиріг з лаваша з куркою і сиром в духовці

М’ясний пиріг випікати в духовці розігрітій до 190°С впродовж 18-20 хвилин.

М'ясний пиріг з лаваша з куркою і сиром в духовці

Листковий пиріг з лаваша ще гарячим перекласти на пласку тарілку та подати на стіл.

М'ясний пиріг з лаваша з куркою і сиром в духовці

Кожному дістанеться по шматочку сирного пирога зі смачною ароматною м’ясною начинкою та хрусткою скоринкою.

М'ясний пиріг з лаваша з куркою і сиром в духовці

Користуйтесь цим рецептом, коли кортить приготувати швидку страву з лаваша. Не пошкодуєте!

М’ясний пиріг із лаваша в духовці – відео-рецепти

Пропонуємо розглянути і інші варіанти смачної випічки з лаваша швидкого приготування.

Це простий рецепт шикарної вечері. Пиріг можна подавати і як закуску, і як основну страву. Цікавою є і ідея формування шарів.

Цей оригінальний варіант формування випічки мені теж дуже сподобався.

І останній відео-рецепт, який хочу тут запропонувати – пиріг-равлик чи то пиріг-улітка від Наташи Пархоменко.

Готуйте просто, швидко та смачно!