Зі мною погодиться кожна господиня, якщо я скажу, що маючи вдома лаваші та дещо з мінімальних запасів провіанту, можна створити справжнє диво. Страва, яка водночас схожа на запіканку та пиріг, з двома видами сирів та курячим філе, надто смачна, щоб одноосібно користуватися цим рецептом. Отже, сьогодні готуємо м’ясний пиріг з лаваша з куркою і сиром.
Інгредієнти: Гострий червоний перець, Куряча грудка, Лаваш, Паприка, Плавлений сир, Сир пармезан, Яйце
Головний плюс такої швидкої випічки в тому, що вам не потрібно витрачати час на замішування тіста і випікання коржів. Відразу переходимо до формування та запікання. Завдяки чарівній простоті приготування сирний пиріг з курячою грудкою важко зіпсувати. А як звабливо смачно виглядає поєднання плавленого м’якого сиру та хрусткої сирної скоринки! Ви також хочете це побачити та посмакувати? Тоді просто повторіть дома цей покроково оформлений фото-рецепт. Всі фотографії зроблені мною під час приготування.
Інгредієнти:
- тонкі лаваші (1 упак.) – 12 шт.;
- куряче філе – 200 гр;
- яйця – 2 шт.;
- плавлений сирок – 2 шт.;
- тертий пармезан – 30 гр;
- мелена паприка та червоний перець – по 0,5 ч. ложки.
Зміст
Як приготувати пиріг з лаваша з куркою і сиром в духовці
Першим ділом треба натерти плавлений сир та змішати його з яйцями. Блендер впорається з цим завданням значно скоріше.
Збивати потрібно до тих пір, поки суміш не стане кремоподібною.
До сиру з яйцями додати подрібнене куряче філе та спеції. Збити ще раз.
Пиріг можна випікати у формі чи пательні з великими бортами. Змащуємо форму олією та кладемо на дно перший лаваш.
На корж треба викласти дві столові ложки сирно-курячої начинки та розрівняти по всій поверхні.
Зверху покласти ще один лаваш, потім – начинку. Продовжуємо шари поки не залишиться останній лаваш. Накриваємо ним пиріг, кладемо на нього трохи начинки та добре її розрівнюємо. Посипаємо сформований пиріг тертим пармезаном.
М’ясний пиріг випікати в духовці розігрітій до 190°С впродовж 18-20 хвилин.
Листковий пиріг з лаваша ще гарячим перекласти на пласку тарілку та подати на стіл.
Кожному дістанеться по шматочку сирного пирога зі смачною ароматною м’ясною начинкою та хрусткою скоринкою.
Користуйтесь цим рецептом, коли кортить приготувати швидку страву з лаваша. Не пошкодуєте!
М’ясний пиріг із лаваша в духовці – відео-рецепти
Пропонуємо розглянути і інші варіанти смачної випічки з лаваша швидкого приготування.
Це простий рецепт шикарної вечері. Пиріг можна подавати і як закуску, і як основну страву. Цікавою є і ідея формування шарів.
Цей оригінальний варіант формування випічки мені теж дуже сподобався.
І останній відео-рецепт, який хочу тут запропонувати – пиріг-равлик чи то пиріг-улітка від Наташи Пархоменко.
Готуйте просто, швидко та смачно!