Пропоную вашій увазі простий рецепт, що я запозичила в італійській кухні. Обіцянки автора рецепту виправдались на всі 200 відсотків. Адже, м’ясні тефтелі з рисом в томатній підливі готуються дуже легко і виходить неймовірно смачні.
Легка гострота соковитих м’ясних тефтельок з рисом гармонічно поєднується з солодкими нотками томатного соусу та овочами. Приготування страви займає приблизно годину. Процес приготування я детально опишу в даному покроковому рецепті та доповню ілюстраціями для наочності. Бажаю успіхів у приготуванні та смачного!
Інгредієнти: Болгарський перець, Зелень петрушки, Морква, Оливкова олія, Перець гострий стручковий, Перець чорний мелений, Рис, Сіль, Спагеті, Спеції, Томатний соус, Фарш м'ясний, Цибуля, Яйце
Кухня: Італійська кухня
Складові для тефтельок:
- м’ясний фарш – 1 кг;
- рис – 2 ст. ложки;
- куряче яйце (категорія С-1) – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- мелені спеції (перець чорний, коріандр, майоран) – по ¼ ч.л.;
- сіль.
Для томатного соусу:
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- перець чилі – 1/3 шт.;
- червоний болгарський перець – 0,5 шт.;
- солодкого томатного соусу – 600 мл;
- сіль – за смаком.
Додаткові інгредієнти:
- спагеті – 500 гр;
- свіжа петрушка (листя) – 1 пучок;
- рафінована оливкова олія – 50 мл.
Зміст
Як приготувати м’ясні тефтелі з рисом в томатній підливі на сковороді
Приготування страви почнемо з підготовки овочевої підливи. Для цього, розігріваємо на сковороді олію та смажимо нашатковану півкільцями цибулю до прозорості та появи легкого золотистого відтінку. Після цього, додаємо на сковороду натерту моркву, подрібнений кубиками болгарський перець та дрібні шматочки перцю чилі. Овочі солимо та розмішуємо. Тушкуємо близько 7-10 хвилин, щоб всі компоненти підливи могли обмінятися ароматами.
В цей час до м’ясного фаршу додаємо сировий але промитий під водою рис, дрібно порізану цибулю, куряче яйце та ароматні спеції. Вологими руками формуємо тефтелі та викладаємо їх в сковороду поверх тушкованих овочів.
Виливаємо на тефтелі томатний соус (він має повністю покрити м’ясні кульки), накриваємо сковороду кришкою та залишаємо тушкуватися на повільному вогні, приблизно, на 30-40 хвилин.
Незадовго до готовності тефтелей, відварюємо спагеті згідно з рекомендаціями на упаковці. Тут зауважу, що в залежності від бажання та смаків, гарнір з макаронів можна замінити на рисовий чи картопляний гарнір. Але наша сьогоднішня страва італійська, отже, використаємо традиційну для італійців пасту.
Для подачі на стіл, відварені спагеті викладаємо гіркою в центр великого блюда, по периметру розкладаємо апетитні тефтелі та поливаємо всю страву гарячим овочевим соусом. Залишається лише прикрасити цю смакоту подрібненою свіжою зеленню.
Ось так просто можна приготувати смачну другу страву, що родом з далеких берегів сонячної Італії – ситні спагеті та м’ясні тефтелі з рисом під ароматною овочево-томатною підливою.
Рисові тефтелі з м’ясним фаршем у томатній підливі – відео-рецепти
Про інші варіанти приготування м’ясних тефтелей дізнайтесь з цієї збірки рецептів з Ютуба. Перевірене та детально продемонстроване авторське приготування допоможе урізноманітнити меню,а поради авторів – все зробити правильно і не зіпсувати продукти. Отже, запрошую до перегляду. 🙂
Автор першого відео теж готує тефтелі з сирим рисом.
Автор цього відео пропонує зробити страву з використанням вже напів відвареного рису.
Цей відео-рецепт допоможе приготувати ніжні тефтелі з рисом з томатною підливкою в духовці.