Коли я вперше подала гостям таку випічку, ніхто особливо не звернув уваги, мабуть, подумали: простий французький багет, тільки спечений вдома. Та як же всі здивувалися, коли при розрізанні побачили соковиту м’ясну начинкою під хрустким тістом. Рулети справляли враження багетів, бо я полила їх соєвим соусом, а він залишив гарні смужки на поверхні м’ясних рулетів. Таку випічку потрібно подавати до столу повністю охолодженою, як холодну закуску. Рецепт приготування простий, з ним легко впорається кожен бажаючий. А мої покроково відзняті фото стануть Вам помічниками у приготуванні.
Інгредієнти: Болгарський перець, Борошно, Вершкове масло, Вода, Зелень петрушки, Коріандр, Кунжут, Оливкова олія, Перець чорний мелений, Сіль, Соєвий соус, Сухі дріжджі, Фарш м'ясний, Цибуля, Цукор
Інгредієнти:
Для начинки:
- 550 грамів свіжого м’ясного фаршу;
- 1 червоний болгарський перець;
- 1 велика, або 2 середні цибулини;
- кілька гілочок петрушки;
- суміш спецій: сіль, коріандр, перець.
Для тіста:
- 2 ч. ложки дріжджів гранульованих;
- ½ ч. ложки солі;
- щіпка цукру;
- 15 грамів 72% вершкового масла;
- 400 мл. теплої води;
- 500/550 грамів просіяного борошна.
Для змазування рулетів:
- оливкова олія EV;
- насіння білого і чорного кунжуту;
- соєвий соус.
Зміст
Як приготувати м’ясний рулет в багеті
Як зробити дріжджове тісто для рулету
У підігріту глибоку каструлю насипаємо гранульовані дріжджі, наливаємо теплу воду та чекаємо, доки вони розчиняться. Далі вливаємо розтоплене вершкове масло. Додаємо просіяне борошно та замішуємо тісто. Чисту миску змазуємо маслом, перекладаємо в неї колобок тіста, накриваємо лляним рушником та ставимо в тепле місце на 50 хвилин, щоб воно підійшло.
Як приготувати м’ясну начинку
На рослинній олії обсмажуємо дрібненько нарізану цибулю до прозорості. Тоді кладемо до неї болгарський перець, порізаний на невеликі шматочки. Через деякий час додаємо приготований фарш, все посипаємо приправами. Обсмажуємо до готовності фаршу. Знімаємо сковороду з вогню, вміст посипаємо дрібно нашаткованою петрушкою. Начинка для рулету готова.
Як зробити м’ясні рулети
Тісто і м’ясну начинку ділимо на чотири частини. На обробній дошці розкочуємо кожний шматок тіста, щоб вийшов прямокутник. Тепер викладаємо частину м’ясної начинки, відступаючи від країв тіста по 4/5 см. Те саме повторюємо з частинами, що залишилися.
Далі акуратно загортаємо наші прямокутники з начинкою у рулети, робимо їх схожими на багети. Деко застилаємо пергаментом та перекладаємо на нього рулети.
Кулінарним пензликом змащуємо поверхню заготовок оливковою олією, Далі соєвим соусом малюємо «змійки» на наших незвичайних пирогах з м’ясом та посипаємо білим і чорним кунжутом.
Духовку розігріваємо до 170 градусів та відправляємо рулети випікатися. Я випікала 25 хвилин (час залежить від моделі духовки). Коли рулети стануть приємно рум’яними, дістаємо та викладаємо на обробну дошку до повного остигання.
Охололі апетитні багети з сюрпризом нарізаємо та подаємо до столу.
Усім приємного апетиту!