М'ясні котлети з тертою картоплею - соковиті, смачні та дуже ніжні

М’ясні котлети з тертою картоплею – соковиті, смачні та дуже ніжні

Гармонійне кулінарне поєднання картоплі з фаршем можна зустріти в різних стравах. Це і супи, і другі страви, і випічка, і салати. Цього разу ми розглянемо цей гастрономічний союз в котлетах. Саме м’ясні котлети з тертою картоплею ми пропонуємо приготувати сьогодні для обіднього або вечірнього перекусу. Наша поварская ідея дозволить приготувати незвичайні, але дуже смачні соковиті м’ясні котлети з тертої сирої картоплею. Як готувати цю традиційну страву зі змішаного картопляно-м’ясного фаршу демонструє покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • фарш м’ясний (свинина + яловичини) – 500 гр;
  • картопля сира середнього розміру – 1 штука;
  • цибулина ріпчаста – 0,5 штуки;
  • часник – 1 зубок;
  • сіль і бажані спеції – за бажанням;
  • рослинна олія для смаження;
  • панірувальна суміш з сухарів – 4 ст. ложки.

Як приготувати м’ясні котлети з тертою картоплею правильно

Беремо відповідну ємність. У неї кладемо попередньо розморожений або свіжо помелений фарш для домашніх котлет.

Картопельку промиваємо, зручним способом очищаємо. Використовуємо для подальшого подрібнення маленьку терку.

Соковиті м'ясні котлети з тертої сирої картоплею

Наступні інгредієнти для формування котлетної маси – це цибулина ріпчаста (звичайна) і часник. Цибулину ми просто дрібно нарубаємо. Її, до речі, можна також натерти. Очищений часниковий зубок пропустимо крізь прес.

М'ясні котлети з тертою картоплею

Тепер час для додавання спецій. Як зазвичай використовуємо сіль, а ще, ми рекомендуємо кинути в фарш щіпку чорного меленого перцю. Можна додати і інші свої улюблені приправи.

М'ясні котлети з тертою картоплею

Добре інгредієнти в ємності перемішуємо.

М'ясні котлети з тертою картоплею

Готовий фарш перекладаємо в мішок і відбиваємо його об стіл. Я роблю, зазвичай, 50-70 ударів. Консистенція котлеток буде набагато ніжнішою, якщо ви скористаєтеся цим методом.

М'ясні котлети з тертою картоплею

Вологими руками формуємо котлетки. Форму можете надати їм таку, яка вам подобається. Обвалюєте заготовки в панірувальній суміші.

М'ясні котлети з тертою картоплею

Котлети з м’ясного фаршу з тертою картоплею смажимо, як звичайні. В кінці смаження можна на сковороду трохи підлити водички та потримати їх під кришкою на малому вогні не більше як 5 хвилин.

М'ясні котлети з тертою картоплею

Готові м’ясні котлети з тертою картоплею подаємо на загальному блюді або з улюбленим гарніром на порційних тарілках. При подачі смачної гарячої другої страви не забудьте і про овочевий салат. ?

М'ясні котлети з тертою картоплею

Хочете ще більше подробиць – дивіться відео-рецепт.

Приємного і ситного перекусу вам!