Сьогодні я буду готувати м’ясні котлети, які завдяки додаванню до фаршу невеликої кількості сиру виходять особливо ароматними та соковитими. Відмінним доповненням страви стане золотистий вершковий соус, який залишає приємний пряний післясмак.
Такі м’ясні котлети з сиром в нашій родині традиційно подаються до столу як основна гаряча страва на свята. Обирайте до них будь-який гарнір за власним смаком. Якщо вам сподобається рецепт, приготуйте страву для своїх рідних використавши цей детальний та покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Кріп, Куркума, Молоко, Орегано, Панірувальні сухарі, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Фарш м'ясний, Цибуля, Яйце
Складові для котлет:
- м’ясний фарш (змішаний) – 700 грам;
- велике яйце – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- плавлений сирок – 1 шт. (100 грам);
- морська сіль – 1/3 ч. ложка;
- молотий чорний перець – 1/4 ч. ложки;
- куркума та орегано – по 1/2 ч. ложки;
- панірувальні сухарі – 100 грам;
Складові для соусу:
- вершкового масла – 50 грам;
- молоко (жирність 3,6%) – 350 мл;
- куркума – 1/2 ч. ложки;
- пшеничне борошно – 1 ст. ложка;
- кроп – 2 гілочки;
- морська сіль – щіпка.
Зміст
Як приготувати м’ясні котлети з сиром під золотистим соусом
Як зробити м’ясні котлети з плавленим сирком
Для зручності подальшого використання плавлений сирок на півгодини кладемо в морозильну камеру. До м’ясного фаршу додаємо зазначені спеції, а також подрібнену та пасеровану в олії до прозорості цибулю. Заморожений плавлений сирок натираємо на тертці з великими отворами і також додаємо до фаршу. Всі компоненти перемішуємо.
Далі, для приготування котлет знадобляться панірувальні сухарі. Я, зазвичай, використовую зроблені власноруч. Для цього, залишки білого хліба, італійської фокачі або чіабати підсушую в духовці та подрібнюю за допомогою блендера. Якщо робити їх про запас, то зберігати потрібно в герметично закритій скляній банці. До порції панірувальних сухарів додаємо сушений орегано та перемішуємо.
Вологими руками формуємо котлети, вмочуємо кожну спочатку в збите виделкою яйце, потім обвалюємо в паніруванні. Після цього, смажимо на сковороді в розпеченій олії з обох сторін.
Як приготувати золотистий вершковий соус
В невеликому кухлику розтоплюємо вершкове масло, додаємо сіль та куркуму, всипаємо борошно. Віночком ретельно перемішуємо до однорідності. Після цього, у суміш поступово доливаємо молоко, при цьому, постійно перемішуємо соус віночком. Коли соус починає густіти та набуває кремової текстури, знімаємо кухлик з вогню. Додаємо в соус подрібнений кріп і ще раз перемішуємо. Апетитний вершковий соус золотистого кольору готовий.
Готові м’ясні котлети с плавленим сиром викладаємо на блюдо, поливаємо зверху гарячим вершковим соусом і подаємо до столу.
В розрізі котлети виглядають не менш апетитно, ніж зовні.
Котлети з сирною начинкою – відео-рецепти
А тепер, як зазвичай я звикла робити, пропоную інші варіанти приготування смачних котлет із м’ясного фарша та сира.
Спершу пропоную приготувати соковиті домашні котлети з сиром всередині по-турецьки – кефти з сиром.
Наступний відео-рецепт хоч і схожий на попередній, але, як завжди, має свої важливі тонкощі приготування. А отже, рекомендую до перегляду та приготування в домашніх умовах. Звертаю увагу, що такий вид котлет з начинкою всередині має свою назву – м’ясні зрази з сирною начинкою.
Спробуйте приготувати такі котлети із фарша і сира в якості гарячої страви на святковий стіл і, я впевнена, що кожен гість захоче не лише добавки, а й рецепт приготування страви.