М'ясні боккончіні в соусі з помідорів

М’ясні боккончіні в соусі з помідорів – смачні м’ясні кульки з сиром

Традиційно боккончіні – італійською Bocconcini – це невеликі, розміром з волоський горіх, сирні кульки з моцарелли, які зберігаються у сироватці. Але сьогодні я пропоную інший італійський рецепт – м’ясні боккончіні в соусі з томатів. Це такі невеличкі круглі рулетики, в яких шматочки сиру загорнуті у відбите м’ясо і сформовані у вигляді кульок. За схожість з сирними кульками італійці цю страву також називають боккончіні, а ми ж назвемо її по-простому – смажені м’ясні кульки, фаршировані сиром та тушковані у томатному соусі.

М'ясні боккончіні в соусі з помідорів

Як приготувати м’ясні боккончіні в томатному соусі

  1. Для початку підготуємо соус. Помідори обдаємо окропом та знімаємо тонку шкірку. Нарізаємо маленькими шматочками та смажимо томати на розтопленому вершковому маслі або оливковій олії. Наприкінці додаємо томатну пасту, трохи солі та цукру, приправляємо чебрецем. Тушкуємо на сковороді 15 хвилин та додаємо молока. Залишаємо томитися ще на 10 хвилин.

2. Порційну нарізку яловичини ретельно відбиваємо, кожен шматочок солимо та приправляємо спеціями. На шматочок м’яса кладемо брусочок сиру приблизно 0,5х0,5 см, загортаємо рулетом та фіксуємо шпажкою чи зубочисткою.

3. Кожен боккончік необхідно обмакнути послідовно: в борошно, збите яйце і панірувальні сухарі та обсмажити на розпеченій сковороді до золотистої скоринки.

4. Обсмажені м’ясні шарики заливаємо підготовленим соусом та тушкуємо на маленькому вогні хвилин десять.

Приготовлена таким чином яловичина виходить неймовірно ніжною та соковитою. Боккончіки можна подавати гарячими до столу в якості самостійної святкової закуски або доповнити їх гарніром з рису, картоплі чи італійською пастою.

Для приготування 4 порцій м’ясних боккончіків знадобляться наступні продукти:

для соусу

  • 0,5 кг томатів;
  • 10 гр томатної пасти;
  • 40 гр молока;
  • масло чи оливкова олія;

для м’ясних кульок:

  • 400 гр яловичини;
  • 200 гр сиру;
  • 2 яйця;
  • 60 гр борошна;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль, цукор, спеції – за смаком.