М’ясна запіканка з кабачками і помідорами в духовці

Ця ніжна, пухка та смачна м’ясна запіканка з кабачками та томатами виглядає вельми апетитно завдяки рум’яній сирній скоринці. Хочу одразу зазначити, що і на смак вона така, що просто пальчики оближеш. А все завдяки збитим білкам, що роблять її структуру легкою та повітряною. Пропоную випробувати мій рецепт з покроково зробленими фото та приготувати цю цікаву та просту у приготуванні запіканку із м’ясного фаршу та кабачків вдома.

Необхідні компоненти:

  • м’ясний фарш – 300 гр (яловичий, свиний або змішаний);
  • кабачок – 1 шт.;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • томати – 2 шт.;
  • сир пармезан – 140 гр;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • свіжа петрушка – 1 пучок;
  • морська сіль – 1,5-2 гр;
  • чорний перець мелений – 1 гр;
  • базилік сушений – 2-3 гр.

Зміст

Як приготувати м’ясну запіканку з кабачками і помідорами

Великий кабачок очищуємо та видаляємо насіння. Після цього, натираємо мякоть на тертці, солимо отриману масу та залишаємо пускати сік. В подальшому зайвий сік потрібно злити та віджати кабачок.

Кабачок для м'ясної запіканки

Гострим ножем робимо невеликі надрізи на томатах та заливаємо їх окропом. Приблизно через хвилинку перекладаємо в холодну воду. Такий контрастний душ допоможе легко зняти шкірку з помідор. Після цього, нарізаємо їх кільцями та відставляємо поки що в бік.

Томати для м'ясної запіканки

Переходимо до підготовки м’ясного компоненту. Для цього, обсмажуємо подрібнену цибулю на олії, додаємо фарш та смажимо до готовності. Під кінець приготування приправляємо спеціями.

Фарш для м'ясної запіканки

Поєднуємо підготовлені кабачки (без зайвого соку) та фарш, додаємо жовтки  та половину попередньо подрібненої петрушки.

Начинка для м'ясної запіканки

За допомогою блендера чи міксера збиваємо білки з щіпкою солі в пишну та круту піну та лопаткою обережно змішуємо з фаршем та кабачками.

Вводимо білки в м'ясну запіканку

Викладаємо отриману масу в форму для запікання, попередньо змащену вершковим маслом. Акуратно розрівнюємо.

М'ясна запіканка з кабачками і помідорами

Зверху розкладаємо кільця томатів та вкриваємо майбутню запіканку шаром тертого сиру.

М'ясна запіканка з кабачками і помідорами

Накриваємо форму листом фольги, щоб сир завчасно не запікся, та відправляємо форму до духовки. Запікаємо страву при 190 градусах, приблизно, 45 хвилин. Щоб на готовій страві утворилася рум’яна сирна скоринка, через чверть години запікання знімаємо фольгу. Готову запіканку після виймання з духовки прикрашаємо залишком зелені.

М'ясна запіканка з кабачками і помідорами

Залишається просто нарізати м’ясну запіканку з кабачками та томатами на порційні шматочки та подати до столу.

М'ясна запіканка з кабачками і помідорами

Запіканка з фаршу і кабачків – відео-рецепти

Про інші варіанти приготування дізнайтесь із відео.

Дуже смачна, соковита і ароматна запіканка з кабачків з фаршем! Готується дуже просто, чудово підійде на обід або вечерю для всієї родини!

Вам, напевно, сподобається і наступний відео-рецепт. Тут автор готує страву із натертих кабачків.

А це кабачкова запіканка з курячим фаршем і томатом. Теж дуже смачна та легка у приготуванні.

Який варіант запікання кабачків з м’ясом вам сподобався найбільше?