Листковий салат зі смаженими грибами та сиром – “Смачне задоволення”

Абсолютно кожне святкове застілля не обходиться без гарного та смачного салату, а зазвичай і декількох. Оригінальний листковий салат зі смаженими грибами, під манливою назвою “Смачне задоволення”, обов’язково повинен бути в записнику для особливих моментів. Покроковий фоторецепт дозволить із легкістю виконати всі етапи приготування та здивувати гостей справжнім кулінарним витвором.

Складники:

  • 500 грамів свіжих шампіньйонів;
  • 1 морквина;
  • 3 курячі яйця;
  • 3 картоплини;
  • 3 свіжі огірки;
  • 2 плавлені сирки;
  • 1 баночка зеленого горошку;
  • 1 упакування майонезу.

Як приготувати листковий салат зі смаженими грибами та сиром

Насамперед, необхідно підготувати гриби. Печериці потрібно старанно помити, з їх шапочок зняти брудну плівку й дуже дрібно нарізати.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Потім, шампіньйони треба підсмажити на розігрітій сковорідці без додавання олії. Її потрібно налити лише тоді, коли рідина, що виділиться з грибів, повністю випарується. Смажити печериці слід до утворення рум’яної скоринки з кожного боку, час від часу помішуючи, з допомогою дерев’яної лопатки.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Яйця, картоплю та морквину необхідно відварити. А за час доки вони готуються, варто нарізати дрібними кубиками 2 свіжі огірки (1 огірок слід залишити для презентації салату). Плавлені сирки треба натерти на тертці з дрібними отворами. Так само, як сирок, необхідно подрібнити остуджені й почищені яйця та овочі.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Після цього, салат можна “складати”. Для цього потрібно взяти круглу широку тацю й викласти на неї колом смажені гриби.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Шар печериць слід змастити майонезом і викласти на нього картоплю. Її, та кожен наступний шар, не варто забувати покривати майонезом.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Потім, треба розмістити нарізку свіжих огірків.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

На них необхідно викласти терті плавлені сирки.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Потім, терту варену морквину.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Після неї, зелений горошок.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Горошок, як і всі шари, необхідно змащувати майонезом і посипати тертими яйцями. На останній шар майонез не потрібен.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Тепер, можна гарно презентувати листковий салат.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Для цього, потрібно нарізати тонкими пластинами огірок й акуратно, трохи згинаючи кожну (так гарніше), розмістити їх зверху на салат (як на фото).

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Салат “Смачне задоволення” можна подавати до столу разом з овочевою нарізкою.

Листковий салат зі смаженими грибами і сиром

Смачний салат зі смаженими грибами, приготований за цим рецептом, дуже ситний і калорійний. З ним ідеально смакуватиме тушкована або варена картопля.