Абсолютно кожне святкове застілля не обходиться без гарного та смачного салату, а зазвичай і декількох. Оригінальний листковий салат зі смаженими грибами, під манливою назвою “Смачне задоволення”, обов’язково повинен бути в записнику для особливих моментів. Покроковий фоторецепт дозволить із легкістю виконати всі етапи приготування та здивувати гостей справжнім кулінарним витвором.
Інгредієнти: Зелений горошок, Картопля, Майонез, Морква, Огірок, Печериці, Плавлений сир, Яйце
Складники:
- 500 грамів свіжих шампіньйонів;
- 1 морквина;
- 3 курячі яйця;
- 3 картоплини;
- 3 свіжі огірки;
- 2 плавлені сирки;
- 1 баночка зеленого горошку;
- 1 упакування майонезу.
Як приготувати листковий салат зі смаженими грибами та сиром
Насамперед, необхідно підготувати гриби. Печериці потрібно старанно помити, з їх шапочок зняти брудну плівку й дуже дрібно нарізати.
Потім, шампіньйони треба підсмажити на розігрітій сковорідці без додавання олії. Її потрібно налити лише тоді, коли рідина, що виділиться з грибів, повністю випарується. Смажити печериці слід до утворення рум’яної скоринки з кожного боку, час від часу помішуючи, з допомогою дерев’яної лопатки.
Яйця, картоплю та морквину необхідно відварити. А за час доки вони готуються, варто нарізати дрібними кубиками 2 свіжі огірки (1 огірок слід залишити для презентації салату). Плавлені сирки треба натерти на тертці з дрібними отворами. Так само, як сирок, необхідно подрібнити остуджені й почищені яйця та овочі.
Після цього, салат можна “складати”. Для цього потрібно взяти круглу широку тацю й викласти на неї колом смажені гриби.
Шар печериць слід змастити майонезом і викласти на нього картоплю. Її, та кожен наступний шар, не варто забувати покривати майонезом.
Потім, треба розмістити нарізку свіжих огірків.
На них необхідно викласти терті плавлені сирки.
Потім, терту варену морквину.
Після неї, зелений горошок.
Горошок, як і всі шари, необхідно змащувати майонезом і посипати тертими яйцями. На останній шар майонез не потрібен.
Тепер, можна гарно презентувати листковий салат.
Для цього, потрібно нарізати тонкими пластинами огірок й акуратно, трохи згинаючи кожну (так гарніше), розмістити їх зверху на салат (як на фото).
Салат “Смачне задоволення” можна подавати до столу разом з овочевою нарізкою.
Смачний салат зі смаженими грибами, приготований за цим рецептом, дуже ситний і калорійний. З ним ідеально смакуватиме тушкована або варена картопля.