Цей простий і смачний домашній листковий пиріг з капустою і грибами з листкового дріжджового тіста чудово підходить для посиденьок за чашкою смачного чаю або кави. Приготувати таку пісну випічку нам буде просто, адже його оболонка – це вже готове листкове тісто-напівфабрикат. Метушні з грибами теж не буде, оскільки ми використовуємо заздалегідь відварені і заморожені про запас опеньки. Але, якщо у вас таких запасів немає, то будь-які свіжі гриби потрібно просто обсмажити на сковороді або відварити. Подробиці приготування пісної начинки і процес формування та випічки пирога з листкового дріжджового тіста з начинкою з грибів і капусти у покроково оформленому рецепті з фото.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Гриби, Морква, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Тісто листкове
Складові:
- тісто-напівфабрикат (листкове) – 300 гр;
- свіжа капуста (білокачанна) – 250 гр;
- морквина – 1 шт.;
- гриби-опеньки (заморожені) – 150 гр;
- олія для обсмажування начинки (рослинна) – 30 мл;
- сіль і бажані спеції – за бажанням.
Як спекти листковий пиріг з капустою і грибами в духовці
Починаючи приготування, з морозилки дістаємо грибні запаси. Потрібну порцію заморожених грибів (у мене опеньки були відварені і вже після цього заморожені) поміщаємо в миску і заливаємо окропом. Так вони швидше розтануть.
На обробній поверхні шаткуємо капустку для начинки, на тертці подрібнюємо морквину. Інгредієнти начинки переправляємо на сковороду, дно якої вже покрито розігрітою рослинною олією. Солимо, кидаємо трохи улюблених спецій і починаємо тушкувати. Не забуваємо перемішувати.
Коли капуста обм’якне, продовжуємо тушкувати інгредієнти начинки, додавши до них ще і нарізані та вже розморожені опеньки. На повільному вогні і при постійному помішуванні доводимо інгредієнти до м’якості і готовності. Перш ніж формувати пиріг, начинка має охолонути до кімнатної температури.
Розморожений пласт готового листкового тіста розкочуємо в тонкий прямокутник і переносимо на деко.
На одну половинку тіста викладаємо охолоджену начинку з капусти та грибів, накриваємо порожньою частиною тіста і скріплюємо краї пирога.
Сформований пиріг з грибами і капустою відправляємо у попередньо прогріту духовку на 30 або 35 хвилин. Температурний режим – 180 градусів.
Готову смачну листкову випічку охолоджуємо, ділимо на порції і пригощаємося!
Автор відео-рецепту, також, пропонує приготувати дуже смачний листковий пиріг з капустою і грибами печерицями з готового дріжджового листкового тіста, але капустяну начинку готує за іншою технологією.
Не знаєте яку випічку обрати, можна приготувати обидва рецепта і визначити, що вам подобається більше. Спечіть свій смачний пиріг з капустою і грибами з листкового тіста в домашніх умовах і побалуйте своїх рідних і близьких. До речі, цей рецепт пирога допоможе вам урізноманітнити своє меню під час посту.