Створюючи новорічне меню, господині намагаються догодити тварині-покровителю року за східним календарем. Тому напередодні свята я хочу потішити вас рецептом простого і неймовірно смачного листкового салату з буряком, морквою, копченою ковбаскою та яйцем. Пропоную подавати страву у вигляді собачої лапки. Цей святковий салат, приготований з простих інгредієнтів, стане чудовим доповненням новорічного столу. Дотримуючись мого рецепту, ви переконаєтесь, що ця страва не тільки легка у приготуванні, а й смачна.
Інгредієнти: Буряк, Ковбаса копчена, Майонез, Морква, Часник, Яйце
Нам знадобиться:
- копчена ковбаса (типу салямі) – 150 г;
- часник – 1 зубчик;
- варений буряк – 300 г;
- варена морква – 250 г;
- яйця, зварені круто – 3 шт.;
- майонез – 120 г.
Як оформити листковий новорічний салат Лапа Собаки
Для салатів такого типу овочі краще всього готувати на пару. В даному випадку, вони не насичуються водою і мають більш приємний смак.
Для початку потрібно зняти шкірку з моркви та буряка і натерти ці овочі на тертці з великими отворами.
Якщо овочі виявились трохи водянистими, їх потрібно віджати через марлю. Це допоможе салату тримати охайну форму.
Далі, чистимо часник і натираємо його на дрібній тертці.
До натертого буряку додаємо половину подрібненого часнику та третину (40 г) майонезу. Усе ретельно перемішуємо.
Усе те саме робимо з натертою морквою.
На велику плоску тарілку ставимо кулінарне кільце. Спочатку, викладаємо шар буряка. Потім — морквяний шар. Зверніть увагу, що невелику кількість овочів потрібно залишити. Вони знадобляться нам для формування «пальчиків» на лапі.
Копчену ковбасу нарізаємо дрібними кубиками та викладаємо наступним шаром. Третину ковбаси залиште для прикрашання салату.
Останній шар — яйце. Відварені яйця потрібно натерти на дрібній тертці. Далі, перемішуємо їх з майонезом і викладаємо на шар з ковбаси.
Кулінарне кільце акуратно знімаємо, потягнувши вгору.
Прийшов час формувати салат. Ми повинні надати йому вигляду собачої лапи. Для цього, з решти овочів і натертого яйця формуємо невеликі кругленькі подушечки-лапки й викладаємо їх впритул до основи салату.
Усю композицію посипаємо ковбаскою. На основі салату гострим ножем вирізаємо півмісяць. Це надасть страві ще більш реалістичного вигляду.
Наш новорічний салат готовий.
Смачний та ніжний салат відразу можна подавати до столу. Він не потребує додаткового часу на просочення, оскільки кожен шар ми змішували з майонезом.
Такий салат виглядає апетитно навіть без тематичного оформлення. Тому, його можна готувати на будь-яке свято. Ця страва неодмінно сподобається вашій сім’ї та стане прикрасою столу.
Смачного!