Щоб за чашечкою ароматного чаю поласувати чимось смачненьким, звичайно ж, достатньої відвідати найближчу гастрономічну крамницю. Але в дружній компанії, все ж, краще смакують домашні смаколики, приготовані власноруч. Сьогодні пропоную господиням один із варіантів смачної домашньої випічки швидкого приготування – медові рогалики з маком з листкового тіста. Готується це печиво надзвичайно швидко завдяки використанню придбаного в магазині готового листкового тіста. Тож, готуйте разом зі мною за допомогою цього покроково оформленого рецепта з фото.
Інгредієнти: Мак, Мед, Тісто листкове, Яйце
Інгредієнти для випічки:
- 250 гр листкового тіста (бездріжджового);
- 2 ст. ложки меду;
- 1,5 ст. ложки маку;
- 1 жовток;
- борошно на підсипку.
З наведеної кількості продуктів в результаті отримаємо вісім апетитних листкових рогаликів з медово-маковою начинкою. Якщо ж вам потрібно більше смаколиків, можете пропорційно збільшити кількість інгредієнтів. Для начинки рекомендую брати мед з достатньо рідкою консистенцією, а листкове тісто перед приготуванням треба заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.
Як приготувати листкові рогалики з маком і медом
Приготування рогаликів починаємо з підготовки тіста. Розморожену порцію викладаємо на присипану борошном поверхню стола та розкачуємо скалкою в тонкий пласт.
За допомогою великої кришки чи пласкої тарілки вирізаємо з тіста коло.
Далі, нарізаємо коло на 8 трикутних сегментів.
Рідким (або попередньо розтопленим) медом змащуємо центральну частину кожного трикутника.
Зверху посипаємо маком.
Кожен шматочок тіста згортаємо рулетиком від широкого краю до вузенького, формуючи рогалики.
Перекладаємо рогалики на деко, вкрите листом пергаменту. Збиваємо виделкою жовток та за допомогою кулінарного пензлика змащуємо жовтком рогалики. За бажанням, зверху можна додатково присипати цукром.
Підготовлені рогалики випікаємо 20 хвилин в духовці при 180 градусах.
Приємного Вам чаювання!
Якщо ви маєте звичку завжди тримати вдома запас меду та кулінарного маку, а у Вашій морозилці легко знайти тісто-полуфабрикат, то смачні листкові рогалики можуть швидко з’явитися на вашому столі за найменшим бажанням. Свіжі та хрусткі рогалики з листкового тіста можна приготувати з різними варіантами начинки.
А це відео-рецепт приготування описаної вище домашньої випічки з листкового тіста з маком та медом.
Наступний відео-рецепт допоможе приготувати рогалики з повидлом та шоколадною пастою.
Готуйте з любов’ю і смачного усім!