Листкові рогалики з маком і медом – швидка домашня випічка

Щоб за чашечкою ароматного чаю поласувати чимось смачненьким, звичайно ж, достатньої відвідати найближчу гастрономічну крамницю. Але в дружній компанії, все ж, краще смакують домашні смаколики, приготовані власноруч. Сьогодні пропоную господиням один із варіантів смачної домашньої випічки швидкого приготування – медові рогалики з маком з листкового тіста. Готується це печиво надзвичайно швидко завдяки використанню придбаного в магазині готового листкового тіста. Тож, готуйте разом зі мною за допомогою цього покроково оформленого рецепта з фото.

Інгредієнти для випічки:

Рогалики з листкового тіста з начинкою з маку і меду

  • 250 гр листкового тіста (бездріжджового);
  • 2 ст. ложки меду;
  • 1,5 ст. ложки маку;
  • 1 жовток;
  • борошно на підсипку.

З наведеної кількості продуктів в результаті отримаємо вісім апетитних листкових рогаликів з медово-маковою начинкою. Якщо ж вам потрібно більше смаколиків, можете пропорційно збільшити кількість інгредієнтів. Для начинки рекомендую брати мед з достатньо рідкою консистенцією, а листкове тісто перед приготуванням треба заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.

Як приготувати листкові рогалики з маком і медом

Приготування рогаликів починаємо з підготовки тіста. Розморожену порцію викладаємо на присипану борошном поверхню стола та розкачуємо скалкою в тонкий пласт.

Рогалики з листкового тіста з начинкою з маку і меду

За допомогою великої кришки чи пласкої тарілки вирізаємо з тіста коло.

Рогалики з листкового тіста з начинкою з маку і меду

Далі, нарізаємо коло на 8 трикутних сегментів.

Рогалики з листкового тіста з начинкою з маку і меду

Рідким (або попередньо розтопленим) медом змащуємо центральну частину кожного трикутника.

Листкові рогалики з маком і медом

Зверху посипаємо маком.

Листкові рогалики з маком і медом

Кожен шматочок тіста згортаємо рулетиком від широкого краю до вузенького, формуючи рогалики.

Листкові рогалики з маком і медом

Перекладаємо рогалики на деко, вкрите листом пергаменту. Збиваємо виделкою жовток та за допомогою кулінарного пензлика змащуємо жовтком рогалики. За бажанням, зверху можна додатково присипати цукром.

Листкові рогалики з маком і медом

Підготовлені рогалики випікаємо 20 хвилин в духовці при 180 градусах.

Листкові рогалики з маком і медом

Приємного Вам чаювання!

Листкові рогалики з маком і медом

Якщо ви маєте звичку завжди тримати вдома запас меду та кулінарного маку, а у Вашій морозилці легко знайти тісто-полуфабрикат, то смачні листкові рогалики можуть швидко з’явитися на вашому столі за найменшим бажанням. Свіжі та хрусткі рогалики з листкового тіста можна приготувати з різними варіантами начинки.

А це відео-рецепт приготування описаної вище домашньої випічки з листкового тіста з маком та медом.

Наступний відео-рецепт допоможе приготувати рогалики з повидлом та шоколадною пастою.

Готуйте з любов’ю і смачного усім!