Люблю готувати випічку з червоною смородиною. Адже, ці ягоди мають приємний аромат та ніжний смак з кислинкою, а ще, дуже корисні для організму. А завдяки яскравому кольору стануть справжньою прикрасою будь-якого десерту. Цього разу я вирішила швидко почастувати рідних смачною випічкою і спекла рогалики з готового листкового тіста з червоною смородиною.
Результат, як завжди, перевершив мої найсміливіші сподівання і ще гарячі рогалики вмить були з’їдені. Благо, при собі в мене традиційно був фотоапарат і я встигла зробити декілька фото готової випічки та самого процесу її приготування. Тому, сьогодні я поділюся рецептом швидкого приготування домашньої листкової випічки з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Крохмаль, Листкове тісто, Рослинна олія, Смородина червона, Цукор, Цукрова пудра
Отже, нам знадобляться :
- листкове тісто (готове з магазину) – 150 грам;
- червона смородина – 75 грам;
- цукор-пісок – 1-2 ст. ложки;
- цукрова пудра – за смаком;
- крохмаль – 1 ст. ложка;
- олія рослинна (для змащування деко);
- борошно пшеничне (для присипки робочої поверхні).
Як з листкового тіста зробити рогалики з червоною смородиною
Робочу поверхню притрушуємо борошном та викладаємо порцію листкового тіста.
В якості начинки для рогаликів я візьму червону смородину. До ягід додам цукор-пісок та трохи крохмалю. Порічки можна брати як свіжі, так і заморожені. У мене в наявності лише другий варіант, тому, скористаюся саме ним. Звертаю увагу, що попередньо розморожувати ягоди не потрібно.
Смородину змішуємо з крохмалем та цукром. Додавання крохмалю допоможе зберегти всередині рогаликів сік смородини, що виділиться в процесі запікання.
Лист тіста необхідно розкачати тонким пластом круглої форми. Потім нарізати трикутниками на сегменти так, як показано на наступному фото.
З наведеної кількості тіста я роблю вісім невеличких рогаликів. Підготовлену ягідну начинку порціями по 1-2 ч. ложки викладаємо з широкого краю тіста.
Починаючи з того ж широкого краю згортаємо тісто рогаликом та надійно фіксуємо кінчик, щоб тісто не розгорнулося.
Застилаємо деко листом пергаменту чи фольгою. Додатково змащуємо фольгу рафінованою олією. Далі, викладаємо сформовані рогалики на деко.
Відправляємо деко в духовку та запікаємо, приблизно, 15-20 хвилин при температурі близько 175 градусів. Загальний час випікання може відрізнятися в залежності від особливостей конкретної духовки та від розміру рогаликів.
Готовність визначаємо по появі на випічці золотистого рум’янцю. Виймаємо рогалики з духовки та даємо їм трохи охолонути перш, ніж знімати випічку з деко. Готові рогалики викладаємо на блюдо.
Додатково можна посипати смаколики цукровою пудрою. Ніжна та повітряна «засніжена» листкова випічка з ароматною червоною смородиною – це справжня насолода для ласунів.
Свіжі рогалики зі смородиною, приготовані з готового листкового тіста, буквально, тануть у роті. Корисні ягоди забезпечують приємну кислинку смаку та дарують організму цілий букет вітамінів. За даним рецептом випічка готується напрочуд швидко та легко, а виходить неймовірно смачною. Тож, скоріше рушайте в магазин за готовим листковим тістом та пригощайте рідних смаколиками швидкого приготування!
Використайте цей відео-рецепт та спечіть рогалики з готового листкового тіста з начинкою із мака і меду.
Смачного усім!