В кулінарній книзі кожного любителя солоденького серед інших рецептів домашньої випічки обов’язково повинен бути рецепт приготування цього простого та водночас неймовірно смачного печива з листкового тіста!
Листкове печиво Вушка в домашніх умовах – саме такий гастрономічний проект пропоную освоїти сьогодні. Свіжо спечені хрусткі листкові вушка з цукром виходять дуже смачні. Готуються вони з готового бездріжджового листкового тіста, що можна купити в будь-якому магазині. Мій детальний покроково оформлений рецепт з фото допоможе господиням приготувати цю смачну та швидку випічку самостійно.
Інгредієнти: Вершкове масло, Тісто листкове, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- бездріжджове листкове тісто – 250 гр;
- масло вершкове – 30 гр;
- цукор – 2 ст. ложки;
- жовток – 1 штука.
Зміст
Як зпекти Вушка з листкового тіста в домашніх умовах
Для початку, необхідно дочекатися розморожування тіста. Після цього, посипаємо робочу поверхню стола борошном, викладаємо готовий до роботи лист тіста та розкачуємо його скалкою в тонкий пласт. На цьому етапі вже можна вмикати духовку для прогрівання. Температурний режим виставляємо на відмітку 190 градусів.
На поверхню тіста наносимо шар розтопленого вершкового масла. Для зручності, можна скористатися пекарським пензликом.
Після цього, посипаємо тісто цукром. Звертаю увагу, що я залишаю трохи цукру (буквально половину ложки) на потім. Але, якщо ви хочете отримати більш солодку випічку, то використайте додаткову кількість цукру.
Широкий край тіста починаємо скручувати в рулет до центру.
Потім, підгортаємо край тіста з іншого боку, щоб отримати рулет як на наступному фото.
Залишається розрізати сформований листковий рулет на порційні шматочки. Приблизна ширина – 2 см. Чим тонше нарізка, тим більш хрустким вийде готове печиво.
Деко застеляємо пергаментом. Зі шматочків тіста формуємо вушка або сердечки, кому як більше подобається, та викладаємо на деко.
Збиваємо жовток та змащуємо заготовки.
Зверху посипаємо залишками цукру. Відправляємо деко в духовку та випікаємо листкове печиво протягом 20 хвилин.
Залишається побажати вам вдалої листкової випічки та приємного чаювання!
Додати більш яскравих смакових відтінків домашній листковій випічці допоможе ванілін та кориця, які можна додати до цукру перед посипанням тіста.
Домашнє листкове печиво Вушка – відео-рецепти
З цього рецепту дізнаєтесь як незвично, але оригінально та смачно можно доповнити запропонований вище рецепт печива з готового тіста.
Наступні два відео-рецепти стануть у нагоді тим, хто хоче все зробити власноруч. Отже, дізнайтесь і про варіанти приготування домашнього тіста для домашнього печива Вушки. Про перший варіант скажу тільки те, що замішується тісто на пиві.
Ну а в цьому відео автор використовує більш класичний варіант тіста.
Смачне домашнє печиво – цукрові вушка з листкового тіста – вдалий десерт для дружнього чаювання великою компанією! Смачного!