Презентуємий сьогодні, ніжний і дуже смачний сирний пиріг з фруктами – Львівський сирник з персиками – це солодкий, корисний і смачний десерт з простих продуктів. Головною його перевагою є легкість приготування та низька калорійна. Зробити випічку ще більш дієтичною можна замінивши цукор на цукрозамінник. Такий універсальний солодкий пиріг з сиром і персиками вкрай легко приготувати. Зауважу, що персики можна замінити іншими вашими улюбленими фруктами. Подавати львівський сирник з персиками можна до повсякденного чаювання, а також, до святкового столу. Перше приготування десерту можна спростити ще більше, якщо використовувати мій детальний, покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Крохмаль, Персик, Сир, Сіль, Сметана, Цукор, Яйця
Кухня: Українська кухня
Складові:
- сир – 350 гр;
- крохмаль – 40 гр;
- цукор – 150 гр;
- персики – 250 гр;
- сіль – щіпка;
- ваніль – 2 гр;
- яйця – 3 шт.;
- сметана – 150 гр.
Як приготувати львівський сирник з персиками в духовці
Для початку, слід замісити сирне тісто. Для цього, потрібно змішати сир з потрібною кількістю крохмалю і сметани.
Ретельно перетерти інгредієнти за допомогою заглибного блендера.
Відокремити білки від яєчних жовтків. В даному рецепті жовтки не будуть використані, але їх можна використати для приготування соусу, салатної заправки, зеленого борщу або випічки пиріжків.
Далі, слід збити відокремлені білки в пишну піну. Всипати ваніль і цукор.
Збивати білкову масу до щільних крутих пік.
Викласти добре збиту білкову масу до сирної і акуратно перемішати лопаткою роблячи це зверху вниз, щоб не осадити білки.
Половину готового ніжного сирного тіста викласти у форму, застелену пергаментом. Поверх викласти шар нарізаних дольками персиків.
Покрити фрукти залишками тіста і відправити випікатися в розігріту до 170°С духовку. Львівський сирник з персиками буде готовий, як тільки верх десерту стане рум’яним і золотистим.
Коли верхівка почне тріскатися, можна вимикати духовку, але виймати десерт не варто. Сирник потрібно залишити в духовій шафі до повного охолодження.
Після, десерт повинен простояти при кімнатній температурі чверть години і в холодильнику – 1 година. Таким чином витриманий Львівський сирник подається їдокам. Солодкий пиріг з творога і фруктів залишиться соковитим, середина загусне і стане пружною.
Подаючи ароматний і корисний фруктовий пиріг з домашнього сиру до столу, розділіть його на невеликі шматочки. При подачі, якщо є бажання, можна полити його шоколадною глазур’ю чи притрусити цукровою пудрою. Смачного!
Ніжний Львівський сирник з персиками неодмінно здивує вас прекрасним смаком, повітряною текстурою і гармонійним поєднанням компонентів. Таку сирну запіканку можна готувати не тільки з будь-якими фруктами і ягодами, а й додавати горіхи або сухофрукти. У будь-якому варіанті виконання знаменитий сирний пиріг-запіканка виходить смачним і святковим!