Львівський сирник з персиками - ніжний пиріг з сиру в духовці

Львівський сирник з персиками – ніжний пиріг з сиру в духовці

Презентуємий сьогодні, ніжний і дуже смачний сирний пиріг з фруктами – Львівський сирник з персиками – це солодкий, корисний і смачний десерт з простих продуктів. Головною його перевагою є легкість приготування та низька калорійна. Зробити випічку ще більш дієтичною можна замінивши цукор на цукрозамінник. Такий універсальний солодкий пиріг з сиром і персиками вкрай легко приготувати. Зауважу, що персики можна замінити іншими вашими улюбленими фруктами. Подавати львівський сирник з персиками можна до повсякденного чаювання, а також, до святкового столу. Перше приготування десерту можна спростити ще більше, якщо використовувати мій детальний, покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

Львівський сирник в духовці -творожний пиріг з персиками

  • сир – 350 гр;
  • крохмаль – 40 гр;
  • цукор – 150 гр;
  • персики – 250 гр;
  • сіль – щіпка;
  • ваніль – 2 гр;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – 150 гр.

Як приготувати львівський сирник з персиками в духовці

Для початку, слід замісити сирне тісто. Для цього, потрібно змішати сир з потрібною кількістю крохмалю і сметани.

Львівський сирник в духовці -творожний пиріг з персиками

Ретельно перетерти інгредієнти за допомогою заглибного блендера.

Львівський сирник в духовці -творожний пиріг з персиками

Відокремити білки від яєчних жовтків. В даному рецепті жовтки не будуть використані, але їх можна використати для приготування соусу, салатної заправки, зеленого борщу або випічки пиріжків.

Львівський сирник в духовці -творожний пиріг з персиками

Далі, слід збити відокремлені білки в пишну піну. Всипати ваніль і цукор.

Львівський сирник в духовці

Збивати білкову масу до щільних крутих пік.

Львівський сирник в духовці

Викласти добре збиту білкову масу до сирної і акуратно перемішати лопаткою роблячи це зверху вниз, щоб не осадити білки.

Львівський сирник в духовці

Половину готового ніжного сирного тіста викласти у форму, застелену пергаментом. Поверх викласти шар нарізаних дольками персиків.

Львівський сирник в духовці

Покрити фрукти залишками тіста і відправити випікатися в розігріту до 170°С духовку. Львівський сирник з персиками буде готовий, як тільки верх десерту стане рум’яним і золотистим.

Львівський сирник з персиками - ніжний пиріг з сиру в духовці

Коли верхівка почне тріскатися, можна вимикати духовку, але виймати десерт не варто. Сирник потрібно залишити в духовій шафі до повного охолодження.

Львівський сирник з персиками - ніжний пиріг з сиру в духовці

Після, десерт повинен простояти при кімнатній температурі чверть години і в холодильнику – 1 година. Таким чином витриманий Львівський сирник подається їдокам. Солодкий пиріг з творога і фруктів залишиться соковитим, середина загусне і стане пружною.

Львівський сирник з персиками - ніжний пиріг з сиру в духовці

Подаючи ароматний і корисний фруктовий пиріг з домашнього сиру до столу, розділіть його на невеликі шматочки. При подачі, якщо є бажання, можна полити його шоколадною глазур’ю чи притрусити цукровою пудрою. Смачного!

Львівський сирник з персиками - ніжний пиріг з сиру в духовці

Ніжний Львівський сирник з персиками неодмінно здивує вас прекрасним смаком, повітряною текстурою і гармонійним поєднанням компонентів. Таку сирну запіканку можна готувати не тільки з будь-якими фруктами і ягодами, а й додавати горіхи або сухофрукти. У будь-якому варіанті виконання знаменитий сирний пиріг-запіканка виходить смачним і святковим!